Prada van de Kjeld

lopetettu jalkavaivojen vuoksi keskuussa 2014

  • Prada van de Kjeld VH11-040-0016
  • friisiläinen, tamma
  • s. 09.09.2009
  • 161cm, musta
  • ko: va B, va: vaativa
  • maahantuoja:yersinio
  • omistaja, kotitalli: Duren

VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 28.07.2013
Kantakirjattu hevostammojen kantakirjaan III-palkinnolle, 62p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 105p.
Palkittu VVJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 106,63p.
Esteisteiden taitajaa Pradasta ei saa. Se ei suostu hyppäämään metriä korkeampia esteitä ja jos esteissä on vähänkin jotain normaalista poikkeavaa, esimerkiksi värityksenä raitoja niin ratsastajalla on täysi työ saada Prada siitä yli. On yllättävää kuinka hyvä valjakkohevonen Pradasta lopulta kuoriutui alkuvaikeuksien jälkeen. Alkuun tamma vaikutti siltä, että sen perään ei kärryjä uskalla laittaa ikinä. Se olisi aivan varmasti ampaissut hätäpaniikissa pitkin tallialuetta. Pitkän, siis todella pitkän totutusjakson jälkeen Prada sai kun saikin kärryt peräänsä eikä ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut niistä moksiskaan.Sukutalu
Cerah
fri, m, 161cm
Samson
fri, m, 165cm
Elias
fri, m, 159cm
Thali
fri, m, 164cm
Eefke
fri, m, 158cm
Dustin
fri, m, 169cm
Gretha
fri, m, 160cm
Gitte
fri, m, 160cm
Hedzer
fri, m, 168cm
Grisco
fri, m, 164cm
Lyts
fri, m, 163cm
Waltrude
fri, m, 158cm
Marciano
fri, m, 164cm
Zenobia
fri, m, 163cm


Jälkeläiset
tamma Duren Cailan KTK-III isä: Bullet v.d. Oorlog
ori Duren Delio isä: Dorentos
ori Ester v.d. Duren isä: Oester
tamma Guess v.d. Duren VIR MVA ch., KTK-III, KRJ-I, VVJ-I isä: Thomasje
ori Tjaard VIR MVA ch., VSN ch., KTK-I, KRJ-I, VVJ-I, FLA1, YLA1 isä: Dur Tumort
ori Jeroen v.d. Duren VIR MVA ch., VSN N Ch., KTK-II, KRJ-I, VVJ-I isä: Bullet v.d. Oorlog

Sukuselvitys

Isä Cerah syntyi myös Irlannissa hienoon friisiläiskasvattamoon. Siellä Cerah sai melkein parhaan mahdollisen kasvatuksen, ja sitä panostettiin näyttelyihin. Cerah ei kuitenkaan pärjännyt näyttelyissä päänmerkkinsä takia hyvin, sillä friisiläisillä ei saisi olla mitään muita merkkejä kuin pieni tähti. Cerah myytiin harrastetalliin, jossa siitä pidettiin paljon.Cerahilla ei kuitenkaan voitu antaa kenen tahansa ratsastaa, sillä se saattoi jossain vaiheessa pelätä mitätahansa pientäkin värähdystä, tai liian äkkinäisiä liikkeitä. Cerahin omistajien tuttu tarvitsi astutukseen friisiläisoria, joten Cerahilla astutettiin tamma Gitte, ja näin syntyi varsa Prada. Cerah periytti hyvin vahvasti oman luonteensa Pradalle, sillä kumpikin pelkäävät liian äkkinäisiä liikkeitä ja joskus myös näitä näkymättömiä mörköjä.

Isänisä Samson syntyi saksalaisessa siitostallissa, ja kaikki ihailivat komean ulkomuodon omaavaa friisiläisvarsaa. Samsonista kaavailtiin itsestäänkin isää monelle varsalle, joten sitä kilpailutettiin myös ahkerasti, muttei liikaa. Pääasiassa ennen siitosorin uraansa Samsonilla ratsastivat kokeneet talliapulaiset, jotta se ei ihan täydellisesti olisi jäänyt ilman liikuntaa. Kilpailuissa Samson menestyi ihan hyvin, mutta selkeästi Samsonia ei ollut tarkoitettu pelkästään kilpahevoseksi. Samsonista on tullut sen kasvaessaan erinomainen siitosori ja tälläkin hetkellä Samson periyttää geenejään pienille varsoille. Samsonin luonne on välillä vähän hermoileva, mutta kuitenkin totteleva ja kiltinoloinen. Samson ei pidä siitä, jos sitä määräillään liikaa.

Isänisänisä Elias syntyi belgialaisessa kaupungissa Namur. Eliaksesta huomattiin jo heti varsana, että se oli saanut omilta vanhemmiltaan hyvän ulkomuodon ja se siis kelpasi todella hyvin näyttelyihin. Elias sai näyttelyistä palkintoja ja kunniamainintoja sekä paljon astuttavia tammoja. Ensimmäisenä Elias astui kuitenkin tamman Thali, joka oli menestynyt valjakkohevonen. Thalin ja Eliaksen varsassa näkyy paljon kummankin luonteenpiirteitä, ne ovat tavallaan sekoittuneet loistavaksi paketiksi. Eliaksen luonne on kärsivällinen, määräilevä, eikä se sovi kaikkien ratsastettavaksi. Elias pitää kuitenkin kaikista ihmisistä, eikä se yleensä halua pahaa kellekkään.

Isänisänemä Thali syntyi Belgian Bastognessa, ja vietti siellä elämäänsä aika pitkälle. Thalin syntymä oli melkoinen yllätys Thalin omistajille, mutta onneksi he olivat hevosihmisiä. Thalista koulutettiin valjakkohevonen, ja Thali selkeästi nautti työstänsä. Thali viihtyi vaunujen edessä, ja totteli kuuliaisesti kuskia. Thali kävi myös kilpailuissa, ja pärjäsi sielläkin aika hyvin, otti aina silloin tällöin ruusukkeita itselleen ja nautti esillä olemisesta. Thalille haluttiin varsoja, ja Belgiassa olevia friisiläisoreja tarjottiin monia isäksi varsoille. Thali kuitenkin astutettiin ensimmäisen kerran orilla Elias, koska se oli hyvin menestynyt näyttelyfriisiläinen. Thalin luonteenpiirteet ovat välillä äkkipikainen, tottelevainen, temperamenttinen ja välillä hiukan säikky. Koulutuksen ja totutuksen ansiosta Thali ei kuitenkaan säiky enää paljon mitään, ja se totteleekin hyvin.

Isänemä Eefke on syntynyt Alankomaissa, Amsterdamin läheisyydessä olevassa kylässä. Siellä se on viettänyt elämänsä ensimmäiset vuodet aina 8-vuotiaaksi asti. Siinä vaiheessa Eefken omistaja kuoli, joten Eefke rantautui hänen lähimmän sukulaisensa luokse Alankomaiden Rotterdamin läheisyyteen. Siellä Eefkestä pidettiin hyvää huolta, ja käytettiin hyväksi sen valjakkoajo-koulutusta. Eefke kilpaili aluksi hyvin paljon, mutta huomattiin, että se stressasi kilpailuiden aikana niin paljon, että oli keksittävä sille jotain rennompaa ja mukavampaa tekemistä. Eefkestä tuli siis tätä kautta emä parille pienelle friisiläisvarsalle, jotka ovat nyt jo siirtyneet itsekin kilpailemaan maailmalle. Eefke on luonteeltaan todella lempeä, äitisorttia niinsanotusti. Eefken luonne välittyy yleensä myös sen varsoille, ja varsoista tulee lempeitä ja ystävällisiä muille hevosille sekä ihmisille.

Isänemänisä Dustin syntyi Sveitsissä, jossa se vietti koko ikänsä. Dustinista koulutettiin valjakkoajoon sopiva hevonen, joka olisi perusluonteeltaan kiltti ja rauhallinen. Dustinin luonteenpiirteet eivät kyllä tosin olleet yhtään tällaiset. Dustin oli rauhaton ja äkkipikainen, mutta koulutuksella Dustinin omistaja kouli Dustinista rauhallisemman ja peruskiltin hevosen. Dustinille ostettiin kaveriksi Gretha, joka oli tamma. Orimaiset piirteet hyppäsivät heti esiin, ja Dustin oli Grethan kimpussa kokoajan, tosin ei tappelumielessä. Grethan ja Dustinin yhteinen varsa onnistui toisella yrityksellä, ja Dustinin piirteitä näkyy kyllä myös varsoissa. Piirteistä näkyvimmät ovat kiltteys ja rauhallisuus, mutta orimaista omaa tahtoa löytyy myös varsoilta.

Isänemänemä Gretha syntyi Luxemburgissa, jossa se vietti elämästään 4 ensimmäistä vuotta. Grethasta haluttiin ihan normaali kouluratsastuspainotteinen ratsu, mutta sen omistajat eivät osanneet kouluttaa sitä. He eivät halunneet pitää Grethaa tyhjänpanttina tallissaan, joten Gretha lähti pian tallista Sveitsiin omistajalle, joka omisti valmiiksi jo friisiläisorin Dustinin. Gretha sai normaalin ratsun koulutuksen, ja sillä olikin todella mukavat askeleet, joissa oli mukava istua. Grethan ja Dustinin omistaja päätti jossain vaiheessa haluavansa kolmannen friisiläisen, mutta hän halusi sen olevan Grethan ja Dustinin varsa. Gretha jäi tyhjäksi ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla tärppäsi, ja Grethasta tuli kuukausien päästä äiti. Grethalla on nyt monia jälkeläisiä joille se periyttää rauhallista,kärsivällistä ja mukavaa luonnettaan.

Emä Gitte on syntynyt poikkeuksellisesti Irlannissa ihan normaaliin talouteen, jossa oli myös karjaa. Gitestä pidettiin paljon, mutta sille ei osattu opettaa kuin normaalit ratsastusasiat, joten siitä tuli normaali harrastehevonen. Gitte sai paljon liikuntaa, mutta jossain vaiheessa sen liikutus alkoi jäädä, eikä Gitestä enää huolehdittu niinpaljon. Syy oli se, että velkojat alkoivat kerätä rahojaan eikä sekä Gitteä että karjaa ollut varaa pitää. Gitellä päätettiin teettää varsa, jotta rahavaikeudet helpottaisivat kun se myytäisiin. Giten varsan isäksi saatiin tuttujen friisiläinen, ja näin syntyi varsa, Prada. Giten luonne on välillä todella tempperamenttinen, mutta se on myös rauhallinen ja mukava hevonen.

Emänisä Hedzer on Ranskassa pienessä maatalouskylässä syntynyt ja siellä varsa-aikansa viettänyt friisiläinen. Siellä Hedzer auttoi paljon maataloustöissä, kunnes huomattiin, että se oli ulkomuodoltaan erinomainen näyttelyihin. Hedzer myytiin Saksaan kilpailemaan, kun se oli 5-vuotias. Hedzer menestyi erittäin hyvin näyttelyissä,ja sitä alettiin käyttämään siitoskäytössä. Hedzer on siis antanut alun jo monelle pienelle varsalle, joilla on hyvä tulevaisuus näyttelyissä tai miksei myös muissa lajeissa kilpailemassa. Hedzer on luonteeltaan hiukan äkkipikainen mutta ystävällinen ori, joka kiintyy nopeasti ihmisiin. Siksi se saakin luultavasti viettää eläkepäiviään niiden ajankohtaiseksi tultua mukavassa hevosseurassa jossain rauhallisessa paikassa.

Emänisänisä Grisco syntyi Ranskassa, Lyonissa. Grisco hurmasi kaikki pienenä,ja se oli oikea herrasmies. Griscosta haluttiin valjakkohevonen, mutta päädyttiin kuitenkin siihen tulokseen, että näyttelyura on Griscolle parempi vaihtoehto. Grisco sai palkintoja näyttelyistä ja se piti esiintymisestä kaiken kansan edessä. Griscon omistajat lupasivat Griscon isäksi eräälle varsalle, joten Grisco lähti matkalle Brittein saarille. Griscolla astutettiin tamma nimeltä Lyts, joka oli ihan tavallinen friisiläishevonen. Griscon luonne on hiukan tempperamenttinen, mutta tottelevainen. Grisco rakastaa esiintymistä, eikä se pidä siitä, että se joutuu olemaan pitkät ajat yksin. Griscon luonne olisi loistava ratsastuskoulun hevoselle.

Emänisänemä Lyts oli suloinen ilmestys varsasta asti. Se hurmasi kaikki pienenä synnyinseudullaan Brittein saarilla. Lytsin ollessa tarpeeksi vanha se opetettiin valjakkoajohevoseksi. Lyts oli nopea omaksumaan uusia asioita, ja sen kanssa oli helppo työskennellä myös selästä käsin. Lyts kävi parit kerrat myös kilpailuissa, mutta Lyts muuttui yleensä erilaisessa ympäristössä rauhattomammaksi, eikä kilpailut oikein sujuneet siltä. Lytsin omaa luonnetta haluttiin kuitenkin levittää friisiläishevosten keskuudessa, joten Lyts päätettiin astuttaa. Lyts astutettiin Griscolla, joka oli oikea herrasmies ja vieras Ranskasta. Lyts ei kuitenkaan kerennyt saada monta varsaa,koska pari varsaa olivat jo kuolleet kohdussa. Lytsin luonne on rauhallinen, tottelevainen, miellytyksenhaluinen ja kertakaikkiaan ihana, ja aina kun sitä tultiin hakemaan laitumelta,se hörisi iloisesti saadessaan seuraa.

Emänemä Waltrude on Saksassa Saarlandin osavaltiossa syntynyt ja eli siellä miltein kymmenvuotiaaksi asti. Saksassa tamma kilpaili helppoja luokkia kouluratsastuksen puolella ja keräsikin nimiinsä muutamia sijoituksia. Pääasiassahan tamma oli harrastekäytössä ja sille ei ollut suurempia tulevaisuudensuunnitelmia tai tavotteita. Waltruden omistajat joutuivat kuitenkin konkurssin partaalle ja joutuivat luopumaan kaikista hevosistaan ja niin Waltrude myytiin Alankomaihin siitoskäyttöön. Waltrude sai yhteensä neljä kaunista ja tervettä varsaa. Luonteeltaan Waltrude on rauhallinen ja leikkisä tamma, joka ottaa ihmiset vastaan korvat hörössä makupaloja hamuillen.

Emänemänisä Marciano syntyi Saksassa, suuressa hevoskaupungissa. Marciano oli varsasta asti hyvin äkkipikainen ja voimakastahtoinen pieni ori, joten sen ensimmäinen omistaja joutui myymään Marcianon koska ei pystynyt kouluttamaan sitä. Marciano matkasi Saksan itäosaan, kauas teollisuusalueista ollessaan vaivaiset 2-vuotta. Marcianon koulutus oli tällekkin omistajalle kova pala purtavaksi, koskei ollut ennen omistanut yhtä omalaatuista hevosta.Hän ei kuitenkaan tahtonut ruunata rakasta oriaan, koska hän halusi vielä jossain vaiheessa Marcianon olevan isä jollekkin pikkufriisiläiselle. Yhtenä yönä tallityttö oli sulkenut tarhan oven huolimattomasti, ja Marciano päätti lähteä tutkimusretkelle. Se löysi aika nopeasti friisiläistamman Zenobian, ja tutustumisen jälkeen astui sen. Marciano periyttää vahvasti omat luonteenpiirteensä varsoilleen, joita on nykyään aika monta.

Emänemänemä Zenobia syntyi Saksassa, aika kaukana suurista teollisuusalueista ja tehtaista. Zenobia oli heti varsasta asti hyvin huomionhakuinen persoona, se piti siitä että sillä oli seuraa, oli se seura ihmisiä tai sitten hevosia. Zenobian omistajat pitivät tammastaan oikein kovasti, ja he halusivat pitää Zenobian itsellään mahdollisimman pitkään. Zenobia oli vain apuna ja piristeenä tilalla, joten sitä ei käytetty paljon missään kilpailuissa tai vastaavissa tapahtumissa.Zenobiaa liikutettiin kuitenkin aika-ajoin, ettei se tylsistyisi tai menisi huonoon kuntoon. Eräänä yönä lähitallin friisiläisori Marciano oli päässyt vapaaksi tarhastaan, ja oli juuri sopivasti Zenobian kiima-aikana käynyt astumassa Zenobian. Zenobialle sitten syntyi suloinen varsa, joka jatkoi emän ja isän hienoa polvea. Zenobian luonne on ystävällinen kaikkia kohtaan, mutta omaa tahtoa löytyy tarpeen mukaan aika voimakkaastikin.
Kilpailukalenteri

KRJ:n alaiset
15.09.2011, KRJ CUP, Helppo B:0, 26/285, KRJ
20.10.2011, KRJ CUP, Helppo B:0, 10/200, KRJ
31.05.2012, KRJ CUP, Helppo B:0, 4/220, KRJ
20.07.2012, KRJ CUP, Vaativa B:6, 23/246, KRJ
30.10.2012, KRJ CUP, Vaativa B:6, 8/199, KRJ
30.01.2013, KRJ CUP, Helppo B, 7/333, KRJ
27.08.2010, Svärjade, Vaativa B, 2/50, KRJ
28.08.2010, Kisakeskus CK, Helppo B, 2/50, KRJ
28.08.2010, Sphynic, Vaativa B, 3/69, KRJ
29.08.2010, Ikirouta, Vaativa B, 2/100, KRJ
01.09.2010, Ikirouta, Vaativa B, 2/100, KRJ
01.09.2010, Zuruck, vaativa B, 5/30, KRJ
01.09.2010, Virtuaalitalli Dei, Helppo B, 2/50, KRJ
02.09.2010, Virtuaalitalli Dei, Vaativa B, 6/50, KRJ
05.09.2010, Västerby, Helppo B, 9/100, KRJ
07.09.2010, Fiktio, Vaativa B, 7/60, KRJ
08.09.2010, Cornir Sporthorses, Helppo C, 1/40, KRJ
09.09.2010, Vt Paitsio, Helppo C, 3/60, KRJ
10.09.2010, Dainty, Helppo C, 6/50, KRJ
10.09.2010, Zuruck, Helppo A, 3/17, KRJ
10.09.2010, Flickington, Helppo B, 3/31, KRJ
11.09.2010, Zuruck, helppo A, 1/17, KRJ
11.09.2010, Huoleton, Vaativa B 6/60, KRJ
06.09.2010, Twisty Puzzle, vaativa B, 1/60, KRJ
07.09.2010, Twisty Puzzle, vaativa B, 3/60, KRJ
27.09.2010, Duren, Vaativa B, 3/30, KRJ
28.09.2010, Duren, Vaativa B, 5/30, KRJ
29.09.2010, Duren, Vaativa B, 3/30, KRJ
30.09.2010, Vihermetsän Ratsastajat, Vaativa B, 2/40, KRJ
06.10.2010, Duren, Vaativa B, 1/30, KRJ
09.10.2010, Duren, Vaativa B, 1/30, KRJ
23.10.2010, Talli Kirmaus, Vaativa B, 6/40, KRJ
16.10.2010, Fostbitten's, vaativa B, 1/30, KRJ
10.10.2010, Acapella, Vaativa B, 1/40, KRJ
09.10.2010, Acapella, Vaativa B, 3/40, KRJ
14.10.2010, Mitar, Vaativa B, 7/40, KRJ
13.10.2010, Mitar, Vaativa B, 2/40, KRJ
13.10.2010, Duren, Vaativa B, 3/30, KRJ
13.10.2010, Duren, Vaativa B, 3/30, KRJ
02.10.2010, Ponnu, vaativa B, 3/30, KRJ
18.10.2010, Runojoki, vaativa B, 6/40, KRJ
14.10.2010, Forwice, Vaativa B, 3/40, KRJ
21.10.2010, Bairdon, Vaativa B, 3/40, KRJ
15.10.2010, Bailador, Vaativa B, 7/60, KRJ
15.10.2010, Cecam Shetlands, Vaativa B, 4/50, KRJ
20.10.2010, Duren, Vaativa B, 2/30, KRJ
21.10.2010, Duren, Vaativa B, 5/30, KRJ
28.10.2010, Duren, Vaativa B, 2/30, KRJ
30.10.2010, Duren, Vaativa B, 4/30, KRJ
31.10.2010, Duren, Vaativa B, 2/30, KRJ
01.11.2010, Duren, Vaativa B, 1/30, KRJ
02.11.2010, Duren, Vaativa B, 3/30, KRJ

VVJ:n alaiset
30.08.2013, Konkkaronkka, VVJ CUP, Vaativa yhdistetty 6/54
04.01.2010, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe pareille, 3/13
30.01.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe pareille, 4/16
09.03.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe pareille, 3/9
11.03.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe pareille, 3/9
13.03.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe pareille, 1/9
29.03.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe pareille, 1/8
14.06.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe, 3/15
16.06.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe, 2/15
17.06.2011, Duren, VVJ, Vaativa tarkkuuskoe, 2/15
24.01.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/17
05.03.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/14
19.03.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 2/18
10.06.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/12
11.06.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/12
19.06.2012, Kilva JK, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/30
22.06.2012, Kilva JK, VVJ, aativa yhdistetty, 4/30
16.07.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/10
05.08.2012, Bairdon, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/39
15.08.2012, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/25
16.08.2012, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 5/25
08.08.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/20
16.12.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 2/18
17.12.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty 3/18
24.12.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty 2/26
27.12.2012, Duren, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/26
01.01.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 2/24
02.01.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 4/24
08.01.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 4/24
11.01.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty 1/37
12.01.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 4/37
16.01.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty 3/37
23.01.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 5/36
01.02.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/16
07.02.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 4/21
07.02.2013 Konkkaronkka, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/17
08.02.2013 Konkkaronkka, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/17
10.02.2013 Konkkaronkka, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/17
19.02.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 3/13
21.02.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/13
22.02.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 1/13
03.03.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 2/40
10.03.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 5/37
13.03.2013, Fiktio, VVJ, Vaativa yhdistetty, 5/37
10.03.2013, Jindabyne, VVJ, Vaativa yhdistetty, 4/39
Päiväkirja

30.12.2009, Prada on ollut jo pidemmän aikaa omistuksessani, mutta se on asunut ystäväni luona Alankomaissa. Päätin näin joulun kunniaksi, että neidin olisi aika matkustaa kylmään Suomeen, jotta voin alkaa käyttää sitä aktiivisemmin jalostuksessa ja ennenkaikke ottaa tamman mukaan kilpailuihin. Pradan koulutus ratsuksi aloitettiin jo aikaisemmassa kodissa ja nyt meille saapuessa neiti on jo oppinut kaikennäköistä. Vielä ennen kilpailukentille siirtymistä hiomme pikkuvirheitä ja yritämme löytää tamman kanssa yhteisen sävelen. Prada osottautuikin erittäin herkäksi hevoseksi, joten sen kanssa saa olla varovainen, ettei avut ole liian voimakkaita. Onneksi tallista löytyy useampikin herkkä hevonen joten ei Prada siinä suhteessa ole sen kummempi kuin muutkaan hevoset. Herkkyys vain hieman rajoittaa ketä uskaltaa päästää tamman selkään. Tulevia kilpailuja silmäilin pikaisesti, mutta näyttää siltä, että hetken aikaa vielä odotellaan ennen kuin ensimmäinen startti otetaan alle.

22.01.2012, olin noin 9kk sitten astuttanut Pradan Stal Lycanin omistuksessa olevalla oriilla Thomasjella. Tänään syntyi yhdistelmän tuotos. Pienen pieni friisiläistamma syntyi aamuyöstä ja oli heti virkeänä nousemassa pystyyn. Kokeneena synnyttäjänä Prada ei tarvinnut apua ja kun kaikki näytti sujuvan varsan kanssa hyvin lähdimme itse jatkamaan unia. Päivällä päästimme varsan ja emän muutaman kerran ulos käyskentelemään pariksi tunniksi. Ilma on tällä hetkellä sen verran kylmä ja kolea, että pitkiä aikoja emme viitsi pitää varsaa ulkona kylmettymässä. Viedään mieluummin useamman kerran päivässä jaloittelemaan lyhyemmän aikaa. Varsa nimettiin Guess v.d. Dureniksi emänsä mukaan ja tulee jatkossa olemaan lisä tallin tammalaumassa. Toivon mukaan saamme siitä vielä hyvän siitostamman.

15.09.2012, Prada matkasi rekassa toisen hevosemme Duren Tobyn kanssa kohti kantakirjaustilaisuutta. Olimme lähteneet matkaan jo aikaisen aamulla, jotta Prada saisi paikanpäällä riittävästi aikaa paikkojen tutustumiseen. Oriit kantakirjattiin ensin ja Toby palkittiin kakkospalkinnolla. Prada esiintyi kehässä hieman epätasaisesti ja myäs tuomareiden mielipiteet tammasta vaihtelivat. Alimmillaan tamma sai 14 pistettä ja ylimmillään 17 pistettä. Loppupisteet oikeuttivat Pradan kolmanteen palkintoon. Tilaisuuden jälkeen lähdimme melko pian takaisin kotiin, jotta ehtisimme talliin vielä ennen iltaruokia. Prada tuntui olevan reissusta melko väsynyt, joten nyt se saa muutaman päivän lepäillä ilman rankkaa treeniä. Lopullinen kantakirjalausunto näyttää tältä:
14-16-17-15 = 62p. = KTK-III
- lyhyt kaulainen
- jalat voisivat olla vahvemmat ja parempiasentoisemmat
- hyvät tyypit