Cassandra WOE VH-28834
FWB, tamma
13.06.2007, 4-vuotias 13.7.2007
tummanpunarautias, 161cm
KO He A, RE 140cm, estepainotteinen
kasv. Natalie V., Itä-Laakso
om. yersinio

kuollut 10.07.2013


Cassu on yksi tallin kilteimmistä ja rauhallisimmista hevosista. Tamma ottaa kontaktia niin tuttuihin kuin tuntemattomiinkin ihmisiin ja tuo itseään esille tuomalla päänsä joka paikkaan ja hamuillen huulillaan vaatteita ja ihoa. Ratsastettavuudeltaan Cassu sopii lähes kenelle tahansa. Tammasta löytyy potkua kehittyneemmillekin ratsastajille ja se osaa olla myös mainio opetusratsu joka ei anna mitään ilmaiseksi.

Hoitaessa Cassusta ei löydy mitään moitittavaa, kunhan hoitaja osaa asiansa ja tietää kuinka tamman kanssa tulee toimia. Cassulla on omia kuvioita mitä se toteuttaa ja osaa olla myös kenkkumainen jos hoitaja ei lähde niihin mukaan ja toteuta tamman toiveita. Cassu kuitenkin tarvitsee itselleen tutun, lempeän ja etenkin päättäväisen ihmisen joka osaa pitää tamman omanarvontuntonsa kurissa. Tamma on hieman herkkä, mutta tuttujen ihmisten kanssa se pystyy rentoutumaan ja luottamaan, ettei möröt vie sitä mennessään. Vieraiden ihmisten kanssa toimiessaan Cassu on epäluuloinen, jännittynyt ja se tarkkailee koko ajan hoitajan toimia epäluuloisen näköisenä ja on jatkuvasti valmis ottamaan jalat alleen. Vuosien varrella on huomattu, että parhaiten vieraat ihmiset saa tutummiksi, kun he hoitavat Cassua ensin vähän aikaa yhdessä.

Harjatessa Cassu käyttäytyy hyvin, oikeastaan mitäänsanomattomasti. Se seisoo paikoillaan, niin karsinassa, käytävällä tai lkona. Tammaa ei tarvitse sitoa kiinni. Ulkona se saattaa välillä hieman koettaa saisiko se napattua muutaman heinänkorren tai voikukan suuhunsa. Harjailusta tamma nauttii; pää roikkuen ja silmät ummessa se nojaa jalkoihinsa ja miltein nukahtaa nauttien harjailusta. Mitään ihanempaa ei voi Cassun mielestä ollakaan, kuin kumisualla pyörittely läpi sen koko kehon rauhallisessa ja tasaisessa vauhdissa. Varsinkin kun löytyy kutiava, ötököiden syömä kohta. Tamman ylähuuli venyy ainakin metrin ja silmät ummessa se nauttii rapsutuksesta. Rapsutuksien loputtua se tökkii hoitajaansa turvalla ja vaatii rapsutuksien jatkumista. Jouhien harjaamisesta ja selvittelystä Cassu ei kuitenkaan pidä ja harjan nyppiminen on välillä todellinen operaatio mihin tarvitaan monta ihmistä ja paljon herkkuja lahjomaan neitiä ja pitämään sen ajatukset pois inhottavasta asiasta. Kavioitaan Cassu nostaa melko huonosti. Jalat eivät millään meinaa nousta maasta ylös. Jos hoitaja saa kaviot revittyä maasta irti, niin kyllä tamma ne sitten itse ylhäällä kannattelee. Päätä harjatessa se laskee nätisti pään alas ja taas jälleen ummistaa silmät ja antaa harjata. Samaan aikaan ei kuitenkaan saa heilauttaa vahingossakaan esim. kättä, sillä muuten Cassu vetäisee päänsä kattoon pelästyessään. Varusteet tamma antaa laittaa ilman ongelmia, mitä nyt vähän tammamaiseen tapaan pullistelee. Vyötä onkin hyvä kiinnittää vähän kerrallaan niin tallissa, matkalla kentälle ja kentällä. Taluttaessa Cassu kävelee rauhallisesti perässä ja pysähtyy kun ihminenkin pysähtyy. Vieraissa paikoissa se on hieman valppaampi, mutta kotitallilla se ei viitsi kiinnittää huomiota ympäristöönsä.

Ratsastaessa: Rauhallinen, vähän laiskemman puoleinen Cassu sopii lähes kaikille ratsastajille. Vaativuutta löytyy, sillä neiti osaa paljon ja oppii nopeasti eikä päästä mitään helpolla vaan jos oikeasti tahtoo ratsastaa, niin hevosta pitää työstää, ja kunnolla! Oikein ratsastettuna se on kuin unelma ja tästä hevosesta on vaikka mihin!. Aloittelijoille se sopii hyväksi opettajaksi rauhallisuutensa ja osaavuutensa ansiosta. Cassu ei ole mikään hirveän herkka, joten ei paljoa haittaa, jos ratsastajan jalat heiluvat ravissa kävien melskatessa mukana. Taluttajaa ei kauaa tarvita, kun opettelee ihan vasta-alkaja ratsastamaan Cassulla. Koulukiemurat ovat enemmän Cassun juttu. Kuten aikaisemmin sanoin, Cassu on todella osaava ja lahjakas. Tamman kanssa pääsee varmasti pitkälle, mutta se vaatii myös ratsastajalta paljon. Vieraan ratsastajan kannsa Cassu jännittyy, eikä koulukoukerot ole silloin rennon näköisiä, eikä koko hevonenkaan. Ei ole hyvä, jos hevonen ei nauti työstään, joten valitkaamme Cassulle tuttu ratsastaja. Cassu on siis hevonen sieltä vähän laiskemmasta päästä, mutta vauhtia löytyy myös lisättyjen askellajien merkeissä, kun osaa ratsastaa. Ratsastajan täytyy olla rento, niin hevonenkin on. Huomiota pitää kiinnittää jo alkukäynneissä ja verryttelyssä kunnolliseen ratsastukseen ja saada Cassu menemään oikein päin ja reippaasti. Muuten voi lopputunti olla yhtä tuskaa yrittäessa saada hevosta liikkumaan. Muotoon Cassun saa suht helposti, kun tamma tajuaa että nyt oikeasti pitää työskennellä, jolloin tamma käyttää takapäätäänsäkin hyvin ahkerasti. Esteet menevät, niin kauan kuin ne pysyvät tarpeeksi matalina. Paras puoli Cassussa esteradalla on sen koulupainoitteisuus, eli jyrkät mutkat ja kuuliaisuus ovat hanskassa. Cassu ei tykkää esteistä, jos ne ovat liian korkeita. 60-70 cm menee, mutta siitä ylöspäin alkaa näkymään tiputuksia. Cassun ollessa rauhallisempi ja laiskempi tapaus, on kouluratsastus enemmän mieleen. Hevonen omaa ns. laiskahkon hyppytyylin, hyppää läheltä ja matalalta. Estettä lähestyessä se laskee päätään arvioidakseen esteen koon ja hidastaa vauhtia reilusti. Tämän takia eivät isommat esteet oikein onnistu. Aina pitää muistaa ajaa esteelle hyvässä ja reippaassa tempossa ja pitää vauhti yllä koko ajan. Silloin onnistuu. Mukavaksi piristykseksi kouluratsastuksen keskelle on Cassun mieleen maastoratsastus. Se ei ole "laukkaa ja kovaa" tyyppiä, vaan mieluummin se kulkee käynissä vapain ohjin ja katselee luonnon menoja ja ympäristöä. Yksin tamma viihtyy maastossa hyvin ja rentouttaa mukavasti, esimerkiksi loppukäynti on hyvä tehdä maastoon. Juoksutus onnistuu helposti Cassulta ja on oikein mainio liikuntatapa muun ratsastuksen keskelle. Tamma sopii hyvin myös esimerkiksi vikellykseen tapaisen laukan ja rauhallisen luonteen puolesta.

Muiden kanssa: Cassu on kuin äitihahmo kaikille muille hevosille. Se tuntuu huolehtivan laumastaan eikä haasta riitaa kenenkään kanssa. Päästää kaverin ensin ruokakupille ja seuraa aina lauman viimeisenä tarkkaillen että kaikki pysyy koossa. Niinsanottua parasta kaveria ei Cassulta hevoskavereista löydy, vaan se on kaveri kaikille. Nuorten varsojen ja hevosten kanssa se tykkää leikkiä ja pitää kuin ominaan, kisailla ja pukitella muiden mukana. Cassu on riippuvainen tarhakavereista, eikä yksin viihdy kovinkaan hyvin tarhassa. Myöskään talliin sitä ei kannata yksin karsinaan jättää, siiä seuraa vain huutoa ja potkimista. Laitumelle päästessään se kisailee muiden kavereidensa kanssa juosten ympäri aitausta pukitellen ja välillä keskittyy kaverin hoitamiseen, rapsutteluun ja hännällä kärpäsiä huiskien kaverin naamasta.

Kilpailuissa: Kouluratsastuskilpailuissa Cassu on kuin kotonaan! Plajon muita ympärillä ja keskipisteenä oleminen rentouttaa tammaa. Verryyttelyalueella Cassu vaistoaa heti ratsastajan jännittyvyyden ja huomioi sen jännittymällä itsekin, jolloin liikkeet eivät suju kuin pitäisi. Mikäli ratsastaja ei jännitä, ei ole huolen häivää siitä, etteikö radallakin menisi hyvin. Radalle päästyään Cassu rentoutuu ja keskittyy tarkasti tehtävään. Huomioi kaikki ratsastajan avut, joskus ehkä tarpeettomatkin jolloin saattaa virheitä napsua. Ratsastajan oltava siis tarkkana apujensa kanssa. Laiskuuskin tuntuu unohtuvan päästessään yksin kentälle katsojien silmien alle. Energiaa tuntuu pursuavan ja Cassu nauttii joka hetkestä radalla.

   Casimiro NON
  FWB
 Carvell S
FWB
 Magicmoon's Capitano Corelli
FWB
 Greymask's Acid Rain
FWB
 Acantha's Edna
FWB
 Coubriozo PK
holst
 Estrada M
FWB
   Cossette KL
  FWB
  YLA 2
 WW Forecco
FWB
VIR MVA Ch., KTK III
 Legacy
SWB
 Fortuna
hann
 KRT Charming Flute
FWB
 Northern Gold
SWB
 Butterfly
pv

13.7.2007, päiväkirjamerkintä; ensimäiset kilpailut
Tänään oli neljävuotiaan Cassun ensimäiset estekilpailut. Tamma on jo aikaisemmin kotona harjoituksissa osoittanut olevansa lahjakas hyppääjä ja hypännyt tähän mennessä 110cm esteitä, irtona 130cm. Kilpailut järjestettiin kotitallilla Topparissa ja aina niin rauhallinen kotiympäristö oli äkkiä muuttunut häliseväksi paikaksi missä oli paljon vieraita hevosia. Cassu keskittyi alkuun vain hirnumaan vieraille hevosille odottaen vastausta ja päätin talutella sitä alueella jonkun aikaa ennen kuin menin sen kanssa verryttelyyn. Verryttelyssä Cassu oli aluksi hieman jäykkä ja jännittynyt. Se keskittyi enemmän vieraisiin hevosiin kuin ratsastajaansa. Kun alettiin hyppäämään verryttelyesteitä tamma löysi itsensä jälleen ja keskittyi taas omaan suoritykseensa. Hypyt sujuivat verryttelyssä hyvin ja olin erittäin tyytyväinen tammaan. Hyppäsimme tamman kanssa kaksi luokkaa, 90cm ja 100cm. Molemmat sujuivat hyvin vaikka ei sijoituttukaan. Tarkoituksena oli saada puhtaat radat molemmista, mitkä tulivatkin, mutta aika ei riittänyt kärkitaisteluun. Lopputulos päivästä oli kuitenkin erittäin positiivinen ja Cassu teki hienoa työtä!

13.9.2009, Päiväkirjamerkintä; synnytys
Oli syksyinen, hieman tuulinen, mutta silti lämmin sunnuntai päivä kun Cassu alkoi näyttää ensimäisiä merkkejä siitä, että varsa syntyy pian. Tätä kaikki ovat jännittäneet jo pitkään, sillä varsa on tamman ensimäinen ja onhan sille kertynyt jo hieman ikääkin. Tamma oli siirretty jo hyvissä ajoin varsomiskarsinaan asumaan, jotta se tuntuisi tutulta ja kodikkaalta. Iltaruokien aikaan tamma oli hyvin hermostunut ja liikehti karsinassan edestakaisin ja hikosi paljon. Tämä sai meidät hieman huolestumaan sillä normaalisti tamma on hyvin rauhallinen ja lempeä. Synnytys alkoi illalla n. 22:30 ja varmuuden vuoksi eläinlääkäri oli varattu paikalle kun kyseessä oli kokematon ensisynnyttäjä. Synnytys sujui kaikista varotoimista ja huolehtimisista huolimatta todella hyvin ja maailmaan syntyi suloinen orivauva Duren Dogma.

30.0.2009, päiväkirjamerkintä; kantakirjaustilaisuus
Tätä päivää oli Cassun kanssa odoteltu kuin kuuta nousevaa. Vaikka kantakirjaukseen tarvittavat meriitit olivat olleet tammalla hallussa jo pitkään, niin vasta nyt päästiin osallistumaan itse kantakirjaukseen. Aamulla talliin mentäessä tamma odotteli jo ruokiaan ja saikin ne tällä kertaa ensimmäisenä. Matkaan oli lähdettävä hyvissä ajoin, sillä matka yhteen suuntaan oli jo sen kolme tuntia. Luojan kiitos Cassu oli pysynyt puhtaana karsinassaan. Pääsimme lähtemään hieman aikataulusta myöhässä, mutta matkan aikana emme juuttuneet ruuhkiin. Näin ollen olimme Sadelammen tallilla lopulta ihan hyvissä ajoin. Tilaisuudessa oli Cassun lisäksi 49 muuta tammaa joten päivä kului pääasiassa odotellen ja ihmetellen. Cassu käyttäytyi arvioitaessa erittäin mallikelpoisesti. Tuomarit antoivat tammalle 64 pistettä ja kommenteiksi aavistuksen etupainoisen oloinen tamma ja pysty lapa. Hyvillä mielin pystyimme siis lähtemään kotiin, ylpeänä kantakirjatusta neidistämme!

Estevalmennus 110cm, valmentaja eva
Alkutunnista Cassu löntysteli ravissa sekä käynnissä laiskanoloisesti takajalkojaan laahaten. Annoin tehtäväksi aluksi hieman temponlisäyksiä ravissa, jotta tammaan saataisiin aluksi hieman vauhtia. Cassu lähti lisäykseen tasaisen rauhallisena ilman mitään kiirettä. Muutamien lisäysyritysten jälkeen sait vihdoin tamman kunnolla hereillä ja ravaamaan reippaasti. Laukassa verryttelyyn kuului pieni verkkaeste, noin 60 cm korkea. Cassu ylitti sen varmasti, ilman minkäänlaisia kieltämisen merkkiä. Ylititte samaisen esteen vielä muutaman kerran ja korotin pystyn sitten 90 cm. Cassu tuli esteelle hieman laiskanoloisessa laukassa, mutta pääsitte esteestä yli silti puomeja kolistelematta. Korotin esteen nyt metrikymppiin ja pyysin teitä tulemaan pystylle. Cassu näytti hieman varovaiselta, eikä niin varmalta omista hyppytaidoistaan. Tamma kielsi esteelle ja tulitte saman esteen heti uudestaan. Neuvoin ratsastamaan reilusti eteen ja näin ollen pääsittekin esteestä hienosti yli, tosin ainakaan ylimääräistä ilmavaraa esteelle ei tullut. Olin rakentanut kentälle viiden esteen radan, joka sisälsi kaksi okseria (100 cm ja 110 cm) sekä kolme pystyä(100 cm ja 110 cm x2). Ensimmäisestä esteestä suoriuduitte aika kiperästi, joten pyysin sinua keskittymään loppuradalla enemmän. Neljä seuraavaa estettä ylitittekin hienosti, vaikka Cassu aluksi hieman katselikin oksereita ilmeellä ’minähän en tosta yli mene.’ Lopputunnista Cassu oli jo hieman reippaampi ja loppuravien aikana rentoutui venyttämällä kaulaansa pitkälle alas. Yhteistyönne oli mielestäni hyvää ja ratsastustasi oli mukava katsella. Heti alkutunnista huomasinkin, että Cassu luottaa sinuun täysin, ja varmasti erilaisen ratsastajan kanssa olisi ollut epävarmempi ja kieltänyt esteille enemmän. Jatkakaa harjoittelua niin saat Cassuun vielä lisää varmuutta ja ehkä intoakin esteille!

Estevalmennus 100cm, valmentaja Jenni / KK Life
Olitte reilusti etuajassa ja jouduimme vielä hetken odottelemaan Nelliä ja Viliä, joten aloitit vasta muiden tultua. Cassu oli hyvin tahmea alkuverryttelyssä ja vieroksui hieman Viliä. Hevoset tutustuivat kuitenkin nopeasti, eikä ongelmia niiden välille tullut. Pienimmät esteet sujuivat melkeinpä loistavasti ja kokeilimme aluksi pientä rataa, jonka estekorkeudet olivat 60cm. Hypyt sujuivat melkeinpä moitteettomasti, vaikka esteelle tulo oli hieman mutkikas. Kääntymiset olivat sulavia, joista huomaa tamman olevan koulupainoitteinen. Radan jälkeen nostin esteiden korkeutta ja Cassu alkoi heti venkoilla. Ensin se kieltäytyi kahdesti ja kun pääsitte yli, puomi putosi. Tätä jatkui melko kauan, mutta onneksi tamma suostui lopultakin hyppäämään puhtaasti. Teidän kannattaa vain ahkerasti harjoitella korkeampia esteitä, kyllä ne lopulta alkavat sujua!

Estevalmennus, valmentaja Heidi L.
Pyysin Yersinion ottamaan ohjista heti alussa kunnolla kiinni sillä tamma pälyili sivuilleen ja sillä oli epämukava olla. Kävelin tamman viereen ja silitin sen pehmyttä talvikarvaa. Pyysin sen nostamaan etujalkansa ja siellä oli kamala tilsa. Kaivoin taskustani tätä varten säilytetyin kavio koukun ja raaputin jalan puhtaaksi. Sitten pyysin Yersinion antamaan ohjaa ja ottamaan ohjan vain toiseen käteen ja pyörittelemään sitä. Sitten toinen käsi ja seuraavaksi kummatkin kädet niin korkealle mitä niitä uskalsi nostaa. "Istu kunnolla satulaan äläkä jännitä sillä hevonenkin jännittyy ja kävelee kuin robootti." Huudahdin maneesin keskeltä kun rakensin esteitä. Cassu käveli nätisi ja pyysinkin samalla Yersinoa ottamaan ohjat ja rupeamaan lämppäämään ravi, laukka siirtymisiä, sitten voltteja ja pysähdyksiä. Kun sain esteet rakennettua valmiiksi oli sitten aika aloittaa ja pyysinkin tamman laukkaan ja kaksi ensimmäistä estettä laukassa jonka jälkeen käyntiin ja raviin, näin 4 estettä ja kaksi laukassa. Tamma teki hyvin töitä ja tömisteli pitkin maneesin turvepohjaa. Kun oltiin suoritettu pyysin Yersinion tekemään saman, mutta väärin päin. Kaksi ensimmästä estettä menivät hyvin, mutta sitten tuli ongelmia. Kannustin Cassua hyppäämään ja se hyppäsi hyvin. Päätin, että lopetamme tähän ja annetaan hevoselle pitkät ohjat kun ollaan ravattu kerran ura ympäri.

Estevalmennus, valmentaja daivive
Cassun estetreeni aloitettiin ensin verryttelemällä lihaksistoa muutamalla cavaletti ja puomitreenillä. Tamma oli virkeällä tuulella ja kulki heti alusta alkaen reippaasti ratsastajansa alla. Ratsukko sai alkuun tulla cavaletit kevyessä ravissa muutamaan otteeseen, jonka jälkeen muutin reitin kolmikaariseksi kiemurauraksi, jolloin Cassu joutui jalkojen nostamisen lisäki keskittyä myös ratsastettavaan reittiin ja kunnon taipumiseen. Tamam näytti nauttivan treenistä joten pystytin ratsukolle kaarevalle uralle muutaman hieman korkeamman esteen, jotka oli tarkoitus tulla laukassa samaa reittiä kuin ravicavaletitkin. Cassu meinasi kieltää ensimmäiselle esteelle tultuaan sille himan turhan vinossa, mutta opastin yerisinioa kannustamaan tammaa ja auttamaan sen esteen yli. Liopulta Cassu hyppäsikin esteen ja jatkoi matkaa seuraavalle. Nyt Yerisinio osasi oll ajo varuillaan ja ratsastaa tien huolellisemmin tullakseen esteelle suorassa linjassa. Cassu ylitti esteen muutaman kierroksen verran todella reippaasti, jonka jälkeen opastin ratsukon kasaamalleni estesarjalle. Sarja koostui alkuun muutamasta cavalettipuomista, yhdestä pystyesteestä sekä viimeiseksi kahdeksankymmenen sentin korkuisesta okserista. Ratsukko tuli tehtävän laukass amuutamaan otteeseen, eikä Cassulla näyttänyt olla mitään ongelmia esteiden ylittämisessä. Valmennus oli hyvä lopettaa tähän, kun kaikilla oli hyvä fiilis ja Cassullakin alkoi olemaan hiki.

Estevalmennus, valmentaja qwerty.
Ennen valmennuksen alkua ratsastaja kertoi Cassun olevan tallin kilteimpiä ja rauhallisimpia hevosia. No tästä oletin tamman olevan laiska. Tämän oletuksen tamma kuitenkin osoitti heti vääräksi ja veikin ratsastajaa kentällä ihan 6-0 jo heti alkukäynneissä. Ratsastajalla meni hetiki päästä mukaan tamman vauhtiin, pidättäminen kun oli turhaa, parempi oli antaa tamman kävellä reippaammien, mutta kun rytmi saavutettiin ratsukko näytti hyvältä ja tasapainoiselta. Tamman askeleet tuntuivat vaan pidentyvän, kunnes nostettiin ravi jolloin tammaa oli pakko hidastaa, ettei se vain kiitäisi kentän päästä päähän. Kun kasasin kentälle esteitä ratsukko lämmittele itsenäisesti, minun seuratessa sivusilmällä menoa. Välillä saatoin huutaa ohjista, istunnasta tai vauhdista jotain, mutta pääasiassa meno näytti miellyttävältä, enkä puuttunut siihen sen enempää. Hypyt aloitimme pienillä ristikoilla, joille tamma kylläkin tuntui nauravan - isompiakin se siis selvästi ylittää. Aina muutaman hypyn jälkeen korotin esteitä, kunnes jokainen este oli noin 140 cm korkuinen. Pieniä vaikeuksia askeleiden kanssa oli sarjaesteellä, mutta muutan hyppykierroksen jälkeen sekin sujui jo hienosti. Tamman enegisyys hieman häiritsi suoritusta, mutta muuten valmennus sujui erinomaisesti näiltä kahdelta.

Estevalmennus, valmentaja Sonju
Alkutunnista saitte lämmitellä itsenäisesti, jotta näkisin, miten toimitte yhdessä. Cassu vaikutti pirtsakalta, mutta ei siltikään jaksanut työskennellä kunnolla - takapää jäi melkeimpä raahaamaan perään, joten kehotin sinua hieman reipastamaan tahtia. Laukkoihin mennessä tamma olikin jo hieman reipastunut ja työskentelikin oikein hienosti, laukka pyöri hyvin, eikä Cassulla ollut aikomustakaan rikkoa raviin. Pystytin ensimmäiseksi kolmen esteen jumppasarjan, joka oli korkeudeltaan noin 60 cm. Pyysin teitä tulemaan sen rauhallisessa laukassa ja Cassu innostui esteistä kovasti, huomattavissa oli selvästi enemmän reippautta. Selvititte jumppasarjan kuin leikiten! Pyysin teitä tulemaan sen muutamaan kertaan vielä, kunnes pystytin 80 cm lankkuesteen, 100 cm okserin ja 100 cm pystyn. Cassu katsoi esteitä korvat hörössä ja puhalsi ilmaa sieraimistaan. Pyysin teitä tulemaan aluksi lankkuesteen, josta jatkaisitte sitten psytylle. Laukkasitte rauhallisesti kohti estettä, mutta Cassu vähän epäröi lankkuja, mutta kehotustesi ansiosta tamma rohkaistui ja hyppäsi esteen mukavalla ilmavaralla. Hypyn jälkeen suuntasitte pystyesteelle - Cassu imi itsensä esteelle hyvin, ponnistuskohta osui nappiin ja hyppäsitte esteen oikein hyvin. Annoin teidän hieman levähtää ja kävellä pitkin ohjin, jonka aikana korotin jumppasarjan ja lankkuesteen noin 80 cm korkeiksi. Pyynnöstäni keräsitte itsenne kokoon ja valmistelitte laukannostoa käynnistä. Nosto onnistui hienosti ja suuntasitte ensimmäisenä jumppasarjalle, joka onnistui todella hyvin kaikin puolin! Sitten jatkoitte ripeässä ja kootussa laukassa lankulle, eikä Cassu tällä kertaa arastellut lankkuja yhtään, hienoa. Lopuksi tulitte pystyn oikein hienosti ja mahtavalla ilmavaralla, sekä loppuhuipennuksi kiritte viimeiselle esteelle, okserille. Lähestyminen oli täydellinen, samoin kuin hyppy - alastulokin oli pehmeä, jonka jälkeen jatkoitte kunniakierroksen muutaman ilopukin kera. Ratanne meni oikein hyvin - käännökset olivat oikein ketteriä ja nopeutenne radalla oli oikein hyvin suhteutettu. Hienoa!

Pvm
Talli
Luokka
Tulos
13.7.07
Toppari
90cm ERJ
10/29
13.7.07
Toppari
100cm ERJ
14/29
14.7.07
Riimulan Ratsutalli
90cm ERJ
13/30
14.7.07
Riimulan Ratsutalli
100cm ERJ
19/30
15.7.07
Rythmé
70cm-80cm ERJ
48/70
17.7.07
Aurinkoisen
80cm ERJ
53/58
21.7.07
Toppari
80cm ERJ
20/30
21.7.07
Toppari
90cm ERJ
8/29
21.7.07
Toppari
100cm ERJ
12/30
20.7.07
Karmea Totuus
100 cm ERJ
30/35
21.7.07
Virtuaalitalli Yeneva
90cm ERJ
19/30
21.7.07
Virtuaalitalli Yeneva
100cm ERJ
3/30
21.7.07
Toppari
100cm ERJ
8/40
22.7.07
Axim Center
80cm ERJ
20/40
22.7.07
Axim Center
100cm ERJ
6/40
23.7.07
Ristiriita
100 cm ERJ
2/71
23.7.07
kaurisrannan Ratsastajat
110cm ERJ
7/74
24.7.07
Axim Center
80cm ERJ
32/40
24.7.07
Axim Center
100cm ERJ
24/40
25.7.07
Faiblesse
90-100cm ERJ
21/50
30.7.07
Toppari
90cm ERJ
4/30
30.7.07
Huvitus
80-100cm ERJ
2/25
30.7.07
Huvitus
100-110cm ERJ
21/25
31.7.07
Toppari
80cm ERJ
22/30
31.7.07
Toppari
90cm ERJ
25/54
23.3.08
Kultahuisku
80-90cm ERJ
73/113
23.3.08
Kultahuisku
100-110cm ERJ
85/100
23.3.08
Kultahuisku
120-130cm ERJ
17/107
27.3.08
Mt Golden Rose
70-80cm ERJ
3/30
29.3.08
Belondia
60 cm ERJ
92/461
29.3.08
Belondia
80 cm ERJ
436/461
29.3.08
Belondia
100 cm ERJ
6/433
29.3.08
Belondia
110 cm ERJ
298/425
31.3.08
Fawel
130-140cm ERJ
21/50
20.4.08
Dakota
100 cm ERJ
4/25
11.4.08
Evensans Ponies
100cm ERJ
28/36
11.4.08
Evensans Ponies
110cm ERJ
19/36
11.4.08
Hiidenkylä
100 cm ERJ
9/23
12.4.08
Evensans Ponies
100cm ERJ
15/36
12.4.08
Evensans Ponies
110cm ERJ
8/36
13.4.08
Evensans Ponies
110cm ERJ
32/36
13.4.08
Evensans Ponies
100cm ERJ
9/36
13.4.08
Kartano Blijvend
90-100cm ERJ
10/45
13.4.08
Kartano Blijvend
110-120cm ERJ
31/45
17.4.08
HR Warmbloods
100cm ERJ
19/40
17.4.08
HR Warmbloods
110cm ERJ
9/40
5.4.08
Ratsastuskoulu Poimulehto
80 - 90cm ERJ
3/166
10.4.08
Luna F
120cm ERJ
10/158
19.4.08
Lexington
90-110cm ERJ
5/25
17.4.08
Bleyena & Okariina
110cm ERJ
7/60
11.4.08
Yue Fjords
130-140 cm ERJ
3/107
15.4.08
Sunday
100cm ERJ
4/139
16.4.08
KaRa
100cm ERJ
3/28
17.4.08
KaRa
100cm ERJ
5/25
18.4.08
KaRa
110cm ERJ
3/15
18.4.08
KaRa
120cm ERJ
3/12
7.5.08
Duren
110-120cm ERJ
1/2
7.5.08
Duren
120-130cm ERJ
1/2
8.5.08
Duren
100-110cm ERJ
1/2
8.5.08
Duren
110-120cm ERJ
1/2
8.5.08
Duren
120-130cm ERJ
1/2
3.10.2009
Voltti
100cm ERJ
4/40
3.10.2009
Voltti
100cm ERJ
5/40
3.10.2009
Voltti
110cm ERJ
6/40
3.10.2009
Voltti
110cm ERJ
4/40
4.10.2009
Voltti
100cm ERJ
3/40
5.10.2009
Voltti
100cm ERJ
3/40
5.10.2009
Voltti
100cm ERJ
1/40
5.10.2009
Voltti
110cm ERJ
5/40
5.10.2009
Voltti
120cm ERJ
5/40
23.10.09
Pikkumyy
100cm ERJ
5/50
5.10.2009
Duren
100cm ERJ
1/50
5.10.2009
Duren
110cm ERJ
6/50
5.10.2009
Duren
120cm ERJ
1/50
6.10.2009
Duren
110cm ERJ
6/50
6.10.2009
Duren
140cm ERJ
5/50
7.10.2009
Duren
120cm ERJ
5/50
7.10.2009
Duren
130cm ERJ
2/50
8.10.2009
Duren
100cm ERJ
5/50
8.10.2009
Duren
120cm ERJ
5/50
9.10.2009
Duren
140cm ERJ
2/50
10.10.2009
Duren
90cm ERJ
3/50
10.10.2009
Duren
90cm ERJ
3/50
10.10.2009
Duren
140cm ERJ
2/50
11.10.2009
Duren
140cm ERJ
1/50
11.10.2009
Duren
100cm ERJ
3/50
26.10.2009
Longjump Thoroughbreds
140cm ERJ
1/30
26.10.2009
Longjump Thoroughbreds
140cm ERJ
3/30
14.01.2010
Duren
100-110cm ERJ
1/40
15.01.2010
Duren
100-110cm ERJ
1/40

Pvm
Talli
Luokka
Tulos
22.7.07
Lumihiutale
Helppo A KRJ
24/50
4.8.07
Toppari
Helppo B KRJ
6/21
4.8.07
Toppari
Helppo B KRJ
13/30
5.8.07
Toppari
Helppo B KRJ
16/21
5.8.07
Toppari
Helppo A KRJ
7/19
5.8.07
Toppari
Helppo B KRJ
2/30
6.8.07
Toppari
Helppo B KRJ
14/27
6.8.07
Toppari
Helppo A KRJ
20/26 seurataso 0
6.8.07
Toppari
Helppo B KRJ
14/30
7.4.08
Pientalli Terhakka
KN Special KRJ
7/185

Pvm
Talli
Luokka
Tulos
30.7.07
Lumihiutale
Nuoret FWB-tammat NJ, lk ja BIS tuom. Siiri K.
LKV 1/2, JS, MVA SERT, BIS2
20.4.08
Toppari
puoliveritammat NJ, tuom. Hanna K. & pt. Kata P.
LKV 1, JS, MVA SERT, BIS2

09/09
Kantakirjattu hevostammojen kantakirjaan, 64p. / KTK-III