Castar von Lark

kuollut 27.10.2015 / virtuaalihevonenNimi Castar von Lark Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 01.07.2014
VH-tunnus VH14-013-0114 Säkä, väri 168,5cm, rautias Ikä 3v 01.08.2014, 8v 01.01.2015
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio, VRL-06303 Kasvattaja Alondra


Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 111,5 p.
Palkittu YLA:ssa 2-palkinnolla, 91p.
Myönnetty KV Jälkeläisarvonimi AB

Castar on luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin taattua C-linjaa. Vahvaluonteinen ori ei anna ratsastajalleen mitään ilmaiseksi ja onkin aikanaan vaatinut todella pelottoman ja rohkean ratsastajan laittamaan hevosen satulaan. Onneksi tämä jääräpäinen linja on meille tuttu useilta vuosilta niin ne elämää helpottavat pikku niksit ovat tiedossa. Castarinkin kohdalla tiedossa oli se, että kunhan sen saa toimimaan, niin siitä kuoriutuu ratsastajalleen se Grand Prix-tason ratsu. Orilla on erityisen aktiivinen takapää ja se saakin laukasta todella näyttävän näköistä. Nuorempana iso liike oli hieman hankala valjastaa käyttöön, mutta nyt kun ori on saanut itseensä lisää voimaa, on laukkatyöskentely sen ehdoton bravuuri.

Ori ei missään nimessä ole kokemattomien käsiteltävissä. Ei välttämättä edes sellaisten joilla on pitkä hevoshistoria, mutta ei pitkän linjan kokemusta kovaluonteisista hevosista. Perus hoitotoimtenpiteethän eivät ole tämän hevosen kanssa mikään ongelma kun käsittelijä on alan ammattilainen, mutta Castar on sen tyyppinen, että siitä saisi varmasti todella ison ongelmahevosen itselleen jos käsittely ei olisi johdonmukaista. Orilla on vahva oma tahto ja iso ego, joten hoitajan tulee jatkuvasti olla hereillä kun hevosta käsittelee. Jos Castar kerran pääsee ryykäämään hoitajansa yli, voi olla varma, että se yrittää tehdä samalla tavalla seuraavat kolme kertaa samassa kohdassa.

Nuorempana Castar oli kesät orilaitumella missä se olikin nulikkalauman ehdoton johtaja ja vaikkakaan se ei enää muiden kanssa tarhaakaan, tuntuu sillä olevan itseluottamusta siihen malliin, että se haastaa ajoittain tallin johtajaoria. Castar kuuluu näihin oreihin jotka huutavat mielellään. Se siis ilmoittaa itsestään aina kun saapuu talliin, kentälle, tarhaan... minne nyt ollaan menossakin. Ja huutaa kun joku tulee talliin. Tästä syystä Castarin paikka tallissa onkin pikkutallissa joka on olosuhteiltaan riittävän rauhallinen, ettei orin tarvitse liikaa stressata. Myöskin Castarin kisakaudet on aina pätkitty ja pidetty lyhyitä taukoja jotta ori pääsee välillä kotiin lepäämään ja palautumaan.Oldfinion Carsten
OLD, rt, 172cm

KRJ-I, YLA2
Cairaan
OLD, rt, 172cm
KRJ-I, YLA2
Cairo Bazaar KRJ-II
OLD, rnkrjv, 165cm
Sekretär der Wunder
OLD, rt, 165cm
Oldsfell's Ariette
OLD, rt, 169cm
Dontare KRJ-I
OLD, rn, 172cm
Schöne Amelie KRJ-II, ERJ-III
OLD, rt, 169cm
Luxorius Silk
OLD, rn, 163cm

VIR MVA ch., VSN W Ch., KTK-II, KRJ-I, YLA1
Luxorius de Poemé
OLD, rn, 168cm
KRJ-III
Laviar
OLD, rn, 167cm
Last Piece
OLD, rt, 166cm
Silken Keller
OLD, trn, 171cm
Sirius champion, KRJ-II, YLA2
OLD, m, 170cm
Lilyrose
OLD, trn, 170cm


  

Jälkeläiset

sukup. Nimi Menestys
ori Oldfinion Minor Titus (FWB) 3v KV-I; ikäryhmänsä Luokkavoittaja II ja paras puoliverinen
tamma Eucarya Amaris (FWB)
tamma Odfinion Starette
ori Oldfinion Stark Conrad 4v KV-II; ikäryhmänsä Luokkavoittaja III
ori Cercopes Hexen (brbg)


Kilpailut

KRJ:n alaiset
Castar on kilpaillut porrastettuja tasolle 11, 6672.58p

28.02.2015, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Prix St. Georges, 8/74
30.04.2015, Fiktio, KRJ CUP, Grand Prix, 12/183
31.07.2015, Fiktio, KRJ CUP, Prix St. Georges, 1/38


Päiväkirja

18.09.2014, olemme startanneen Castarin kanssa porrastetuissa kilpailuissa seitsemän kertaa. Nuori herra on saanut nimiinsä yhden voiton ja yhden sijoituksen. Seuratasolta siis siirryttiin melko nopeasti aluetasolle, mutta edelleen jatkamme helpoissa luokissa keräämässä kokemusta ja rutiinia. Ensimmäiset kisat olivatkin melko haipakkaa menoa ja Castar oli hyvin jännittynyt. Etenkin kotikisoissa meillä oli hankaluuksia kun kaikki tutut kotinurkat näyttivät yht äkkiä aivan erilaisilta. Kuitenkin luokkavoitto ja sijoitus on tuonut ratsastajalle lisää varmuutta oikeasti vaatia oriilta tulosta ja keskittymään tehtävään, sen sijaan, että kuikuiltaisiin mitä kaikkea ympäriltä löytyykään. Tavoitteena on kilpailla Castarin kanssa niin pitkälle kuin vain rahkeet riittää. Isälinjassahan sillä on monta GP-luokassa startannutta ja sijoittunutta hevosta.

08.10.2014, Castar on saanut hirmuisen määrän voimaa itseensä ja treenin myötä sen tasapaino on parantunut ihan silmissä. Kasvua ei ole enää hetkeen esiintynyt, mikä on ehkä hieman helpottanutkin meidän treeniä kun ei ole tarvinnut pitää sen suhteen taukoja. Castar on nyt 5-vuotias ja saanut oikeudet startata kansallisia Helppo A luokkia. Yhdet helpon A:n kävimmekin jo sillä tasolla pyörähtämässä ja Castar oli hyvää keskitasoa. Vielä pitää treenata, että suorituksesta tulee tasainen ja, että ori keskittyy enemmän rataan. Ulkopuolinen hälinä on tietysti aina nuorelle hevoselle hieman haasteellista. Myös jonkun verran Castar on huudellut kisapaikalla kotitallin muille hevosille. Lievää eroahdistusta siis huomattavissa, mutta tätä on onneksi tapahtunut vain muutamia kertoja.

15.02.2015, olin menossa jo nukkumaan kun känykkäni alkoi soimaan. Olin jo valmis painamaan punaista luuria, mutta näin näytöltä, että Castarin kasvattaja Amanda soittaa. Niinpä tietysti. Soittaakseen Castarin isän, meidän oman kasvatin Oldfinion Carstenin tulosta KRJ:n laatuarvostelussa. Itsekin olin päivällä tuota tilaisuutta arvostelemassa rakenteita. TIlaisuudessa oli toisen tallini Durenin hevosia osallistumassa, joten päivä on pyörinyt lähinnä niiden hevosten ympärillä, enkä ole Carstenin suoritusta kunnolla ehtinyt näkemään. Vastasin puhelimeen ja Amanda hihkui, että Carsten oli saanut ykköspalkinnon! Valehtelematta, se oli kyllä odotettavissa ja emme olleet näin hyvästä tuloksesta yhtään yllättyneitä. Castarin osalta isän palkitseminen on tietysti hyvä juttu. Kun menemme korottamaan nykyistä kolmospalkintoa saa hevonen jo heti alkuun vanhemmista kolme pistettä enemmän kuin viime tilaisuudessa. Siltikin, jään vielä odottamaan jos Castar saisi itselleen enemmän jälkeläisnäyttöjä niin palkinto voisi tälläkin hevosella riittää jopa ykköspalkintoon.

10.03.2015, Laiskuus on tänään ottanut oikein toden teolla vallan minusta. Harmi vain, että suurikokoinen orini tuntuu olevan virtaa täynnä ja johonkin se pitäisi saada purettua. Castar kävi aamulla pienellä maastokävelyllä hoitajansa kanssa ja itse olin lupautunut ratsastamaan sen illalla. Mutta nyt kun ilta vihdoin on ja olisi ratsastuksen aika, ei meinaa hommaan löytyä yhtään puhtia ja energiaa.

Päätin napata Castarin narun päähän ja juoksuttaa sitä maneesissa. Onneksi matkassa oli sivuohjat, sillä oriissa totta tosiaan oli energiaa. Sain sen juuri ja juuri ympyrälle kävelemään ja käskettyä raviin kun se jo ampaisi hervottomaan pukkilaukkaan. Tovi meni, ennen kuin sain sen uudelleen raviin ja rauhoittumaan. Ja sitten se jo ampaisi taas täyteen vauhtiin! Ei, ei, ei ole tarkoitus mennä ympyrällä kiitolaukkaa vaikka laukataan. Taas siirsin Castarin raviin ja käyntiin. Laitoin ympyrälle muutaman puomin ja teimme siirtymisen uudelleen. Nyt ori jaksoi paremmin keskittyä ja ravasi rauhallisesti eteenpäin ilman kammottavaa ampaisua eteenpäin. Nyt sen sai siirrettyä laukkaan rauhallisesti ja silti energisesti. Kävelin maneesia pitkin hetken ja otin ravit ja laukat vielä toiseen suuntaan.


27.12.2014, kouluvalmennus, valmentaja: Veera R.
Tänään olin valmentamassa Castaria ja tämän omistajaa yersiniota. Ratsukon kanssa meillä oli tänään vuorossa kouluvalmennus ja vuorossa oli hieman ravitehtäviä. Castarille ja yersiniolle olin suunnitellut tälle kerralle ratsukolle hieman koottujen ja lisättyjen askellajien harjoittelua ja muutaman peruutusharjoituksen. Ratsuko sai aluksi käydä kaikki askellajit itsenäisesti läpi ja korjasimme hieman ratsastajan istuntaa samalla. Ensimmäisenä ratsukon tuli tehdä joka toisen kirjaimen kohdalla pysähdys ja peruutaa 4 askelta ja siitä lähteä vuorotellen koottua tai lisättyä ravia eteenpäin. Castar suoriutui tästä tehtävästä hienosti ja laukkatehtäväkseen ratsukko sai tänään tehdä kahdeksikkoa jonka keskellä laukka tuli vaihtaa aluksi ravin kautta, mutta kerran ratsukko vaihtoi upeasti laukan ilman raviaskeleita välissä.

01.01.2015, kouluvalmennus, valmentaja: Lola
Tällä kertaa sain valmennettavakseni yersinion ja kovaluonteisen Castar-orin. Maneesiin saapuessani ratsukko oli verryttelemässä jo ravilla taivutellen ja erilaisia ympyröitä tehden. Olin ajatellut teettää ratsukolle paljon laukkatyöskentelyä, sillä olin kuullut sen olevan Castarin ehdoton bravuuri. Aluksi treenattaisiin kuitenkin pohkeenväistöjen parissa. Kun ratsu oli verrytelty kunnolla päivän töitä varten, aloitettiin heti pohkeenväistöt yksinkertaisella tehtävällä. Keskilinjan suunnilleen keskikohdasta siis väistöä aina pitkälle sivulle saakka aluksi käynnillä. Pitkällä sivulla sai ottaa vapaata ravia. Pohkeenväistöt näyttivät minun silmissäni niin helpoilta, että annoin ratsukon tulla ne heti jo ravilla. Ei kannata tuhlata aikaa johonkin, jonka jo osaa miltei täydellisesti. Ei ravissakaan mitään pahempaa ongelmaa ollut, alussa huomautin vain Castarin mutkikkuudesta, pää oli mutkalla ja takapää ei kunnolla mukana. Pian ratsastaja korjasi virheen ja Castar meni suorassa. Seuraavaksi aloitettiin jo laukkatyöskentely - sekin aluksi pohkeenväistöjen parissa. Laukassa väistöt näyivät hieman hankalemmilta kuin ravissa, sillä hevonen oli aluksi aivan mutkalla. En siitä ehtinyt kuitenkaan edes huomauttaa, sillä yersinio huomasi sen ja suoristi Castarin nopeasti. Laukkaväistöjä ei tehty kauaa, sillä halusin nähdä kunnolla yersinion kehumaa Castarinn hienoa ja vahvaa laukkaa. Pääni löi tyhjää kaikkien laukkatehtävien kanssa, mutta päädyin jälleen kahdeksikkotehtävään. Tämä tehtävä tultiin kokonaan laukalla, eikä siinä vaihdettu laukkaa kertaakaan. Välillä joutui menemään siis vastalaukkaa, kaarteissa saattaisi tulla pientä ongelmaa laukan kanssa. Ratsukko aloitti tehtävän ja huomasin heti kuinka Castar laukkaa hienosti ylämäkeen ja sillä on erittäin aktiivinen takapää. Aluksi hevonen yritti vaihtaa laukkaa kaarteessa, mutta yersinio vaihtoi takaisin ja esti hevosen takaisin vaihtamisen sisäpohkeella. Kohta koko tehtävä meni ihan moitteitta, joten päästin ratsukon aloittamaan loppuverryttelyt.
virtuaalihevonen