HEVOSET      KASVATIT      KASVATUS      MYYTÄVÄT HEVOSET      YHTEYS

Oldfinion Damien

HEVONEN ON MYYTY, KORJAATHAN LINKIT http://serellenders.hopsuplanet.net/ger/koulu/damien.php


Nimi Oldfinion Damien Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 01.06.2015
VH-tunnus VH15-013-0101 Säkä, väri 170cm, rn Ikä 3v 19.06.2015, 8v 20.06.2015
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio, VRL-06303 Kasvattaja Oldfinion Dressage


Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolla, 74p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 104p.
3-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa III-palkinto, 18,5p.


Hoidettaessa Damien on hyvin ilkikurinen pakkaus eikä koskaan voi tietää mitä oriin mieleen seuraavaksi juolahtaa. Damien tarvitseekin napakan ja tiukan hoitajan, joka ei anna oriin jekkujen kuten karsinaa vasten liiskaamisen tai hampailla uhittelun pelästyttää itseään. Tiukalla komentamisella Damien ei kuitenkaan rupea hyppimään hoitajansa varpaille. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Damien olisi kuitenkin syytä sitoa kiinni, sillä mikäli karsinan ohi sattuu kulkemaan tammaneiti unohtaa herra vähäisetkin käytöstavat. Tammaneidit kun ovat Damienin suuri heikkous ja sen on aina pakko saada esiintyä näille, vaikka herraa käsittelevä ihminen siinä sivussa jäisikin jalkoihin. Harjattaessa Damien on malttamaton ja liikehtii kiinnisidottunakin siihen malliin, että etenkin kavioiden putsaus on hankalaa. Ori kun ei kauhean kauan jaksa kavioitaan ylhäällä pitää ja mäjäyttää kavionsa äkkiä hoitajansa varpaille, mikäli tämä ei putsaa oriin kavioita tarpeeksi ripeästi. Varusteet Damien antaa yleensä laittaa ongelmitta, vaikka saattaakin välillä vähän pullistella. Talutettaessa oriille on ehdottomasti laitettava ketju suuhun, mikäli taluttaja haluaa säilyttää jonkinlaisen hallinnan. Damienilla kun on taipumusta riepottaa taluttajaansa miten tahtoo mikäli tämä uskaltautuu oriin kanssa ulos pelkällä riimunnarulla. Muiden hevosten seurassa ori on parhaimmassakin tapauksessa arvaamaton, joten etenkin toiset oriit olisi Damienin kanssa syytä kiertää kaukaa.

Ratsastettaessakaan Damien ei ole mikään helppo tapaus vaan koettelee ratsastajansa hermoja tuon tuostakin. Ori kyllä tietää kenet se voi säikyttää temppuilemalla ja ketä ei ei. Damien tarvitseekin selkäänsä napakan ratsastajan, joka ottaa oriilta luulot pois heti selkään noustuaan. Arkoja ratsastajia ori nimittäin vedättää miten tahtoo eikä ota näiden komentoja kuuleviin korviinsa. Damien tarvitseekin näin ollen melko voimakkaat avut sillä aivan hiukset hienot avut ori osaa kyllä jättää huomiotta mikäli sille päälle sattuu. Kouluratsuna Damien on kuitenkin hyvin osaava kunhan vain saa ratsastajaltaan tarpeeksi voimakkaat ja selkeät avut, minkä lisäksi oriilla on myös lennokas ja näyttävä askellus. Damien onkin sangen komea ilmestys kulkiessaan muodossa kaula kauniisti kaarella selkä pyöreänä. Erityisen taitava ori on laukkapiruettien sekä avo-ja sulkutaivutusten kanssa kun taas piaffe ja passage tuottavat välillä uppiniskaiselle oriille vaikeuksia.Rosenhof Alfons
KTK-II, KRJ-I

trak
Bardulf trak, KTK-II, KRJ-I Evert trak
Bettina trak
Anika trak, VSN W ch., KTK-II, KRJ-I Beat trak
Abigail trak
Oldfinion Dancia
KTK-III, KRJ-I
Tonistaro KTK-III Taryn
Ottilie
Dorothy KTK-III Lajos
Dorthana
Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Menestys
ori Oldfinion D. Damion 20 KRJ sijoitusta
ori Oldfinion D. Leviathan 20 KRJ sijoitusta

Damien ei ole tarjolla jalostukseen.Päiväkirja & valmennukset

V nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.06.2015

Phuuh mikä tapahtuma! Uhkarohkeana ihmisenä olin ilmoittanut pikku villikkoni Nuorten Hevosten laatuarvosteluun. Kolmevuotias testosteronimöykkyni menikin tilaisuudesta aivan sekaisin vaikka olimme kultaisia käytöstapoja harjoitelleet tuon tuosta. Mutta minkäs mahtaa kun kotitallista muotoutuu suuri hevostapahtuma yhdessä päivässä! Vähemmästäkin menee nuoren miehen pää sekaisin. Tilaisuudessa oli peräti 74 osallistujaa joten hulina oli kova. Damien osallistui 3-vuotiaiden luokkaan saaden rakenteesta hienot kahdeksan pistettä. Käynnistä kolme pistettä. Mutta mitäs sitten tapahtuikaan! Ravista ja laukasta ori sai vain yhden pisteen ja ihmekös tuo kun se esitteli ravin ja laukan sijaan pääasiassa piaffia tai pukkisarjoja. Tuomarilla sai olla aika tihrustaminen jos sieltä prässäilyn seasta sai yhtään puhdasta ravi -tai laukka-askelta kaivettua. Tuloshan oli melkeinpä järisyttävän huono, mutta tämänkaltaista tämä välillä on näiden nuorien kanssa. Ikinä ei tiedä millä mielellä ne kulkevat. Lohdutukseksi voin kyllä sanoa, että vaikka askellajeista ei tullut esitettyä tänään ihan sitä mitä piti, niin varsin näyttävältä tuo musta orini kuitenkin näytti kun se esitteli omia manöövereitään. Ja siihen tarttui tuomarikin povaten tälle hevoselle vielä hienoa kilpauraa mikäli se saa asiantuntevan ja rohkean ratsastajan selkäänsä. Ja niitähän meillä OD:ssä riittää ja koko ajan koulutetaan lisää. Eiköhän Damionillekin se oma ratsastaja löydy ja varmasti joku ottaa sen työn alle jos sen kanssa on vähänkään mahdollisuutta päästä isoille kilpakentille.


virtuaalitalli
virtuaalihevonen
luonne © TuuliaT.
kuvat Benny de Ruiter Stables