Dawnfrost Ciara

Lopetettu 11.04.2017 vanhuudenvaivojen vuoksi / virtuaalihevonen


Nimi Dawnfrost Ciara Rotu, sukupuoli oldenburg tamma Syntymäaika 02.06.2015
VH-tunnus VH15-013-0105 Säkä, väri 170cm, rautias Ikä 4v 25.06.2015, 8v 02.07.2015
Koulutustaso Intermediate II Omistaja yersinio, VRL-06303 Kasvattaja Dawnfrost


VIR MVA ch., VSN W Ch., KTK-II, KRJ-I, KVJ AB


VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 27.03.2017
VSN World Champion arvonimi myönnetty 13.10.2016

Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolle, 71p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 102p.

Myönnetty KV Jälkeläisarvonimi AB

Karsinalle kävellessäsi saattaa ensin vastassa olla vain ruskea takapuoli. Pieni vihellys, ja tamman nimen sanominen saa sen kuitenkin kääntymään varsin reippaasti, ja se onkin pääosin todella positiivisella asenteella varustettu tamma. Yleisesti ottaen se on aina positiivisella mielellä lähdössä ihmisen matkaan, mitä kaksijalkainen nyt ikinä keksiikään. Tamma ei kuitenkaan suoranaisesti rakasta työntekoa, mutta tekee pyydetyt asiat, kunhan ratsastaja on loppuun asti mukana, eikä tyydy vain matkustelemaan.

Hoitotilanteissa tamman voi pitää vapaana, ei se mitään katastrofaalista saa aikaan. Uteliashan tamma on, siitä ei pääse mihinkään, ja harjapakki pitää jokaisella hoitokerralla tutkia läpikotaisin. Myös karsinan ulkopuolinen elämä kiinnostaa Ciaraa paljon, ja se onkin jatkuvasti kurkkimassa käytävälle, josko siellä sattuisi jotain jännittävää tapahtumaan. Kuitenkin tamma on pääosin varsin kiva hoidettava, mutta jos sitä pitää käskeä, pitää käsky tulla oikeasti napakasti, sillä Ciaralla on melko paljon myös omaa tahtoa, ja välillä tuppaa unohtumaan, että ihmistä pitää sataprosenttisesti kunnioittaa. Kaviot nousevat pyynnöstä, ja myös varusteet saa melko kivuttomasti heitettyä selkään. Ainoastaan suitsien laitossa tamma saattaa alkuun nostaa päänsä ehkä hieman liian ylös. Taluttaessa Ciara seuraa oikein nätisti perässä, joskin välillä kesäisin ja keväisin ruohomättäät suorastaan huutavat tamman nimeä, ja sinne se onnistuu itsensä varsin usein kiskomaan.

Selkään noustessa tamma jaksaa pysyä paikoillaan hetken, mutta kun sen mielestä on mennyt tarpeeksi aikaa, lähtee se rennosti kävelemään. Useimmiten selkään kuitenkin kerkeää hyvin kiipeämään, ilman minkäänlaisia ongelmia. Ciara on useimpina päivinään varsin reipas tapaus, eli juurikaan eteenpäin vieviä apuja ei tarvita sen suuremmin. Tamma on herkkä, jos ratsastaja saa sen alkuverryttelyssä ratsastettua rennoksi, ja se osaa myös koota itseään todella hyvin, koska onhan tamma sentään intermediaire-tasoinen hevonen. Perusjutut käyvät välillä tamman mielestä vähän tylsiksi, mutta kyllä se niitäkin jaksaa työstää, kunhan se ei jokapäiväistä ole. Ciaralla on iso ravi, jota se mielellään esittelee, ja näinpä ravityöskentely sujuu tamman kanssa miltei leikiten. Ainoastaan ravilisäyksissä se tarvitsee oikeasti tukea koko suorituksen ajan, mutta muuten sujuu hyvin. Laukka tammalla on todellakin eteen- ja ylöspäin, ja saa siinä hetken istua, jotta oppii rentouttamaan oikeita lihaksia jotta selässä pysyy. Ciaralla on todella näyttävät liikkeet, kunhan ne saa ratsastettua kunnolla esiin, ja tamma taipuu todella vaativiinkin koululiikkeisiin, kunhan ratsastaja on tarpeeksi kokenut. Esteillä tamma on kömpelö, ja paljon tukea tarvitseva, mutta kyllä jonkinmoiset esteet satunnaisesti ylittyvät. Kilpailutilanteissa tamma on todella rauhallinen ja varma.

Renaissance Winds
ch., KTK-II
old, 170cm, rn
Regence
KTK III
old, 171cm, rnvkko
Versailles
xx
Cruella de Vil
old
Art Nouveau
VIR MVA Ch, KTK-III
old, 174cm, rnvkko
Jugend
old
Wurdehügel
old
Ramant Chips

VSN World Champion
KTK-II, KRJ-I

old, 168cm, rt
Frühlingsopfer
old, 171cm, rn
Frühlingswärme
old
Priscila
old
Crosstown Girl
KRJ-II
old, 165cm, rt
Crossway
old
Be My Valentine
old


Jälkeläiset

Sukupuoli Kantakirja Nimi Menestys
ori old Oldfinion D. Damion Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla.
tamma old Oldfinion D. Nouveau Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla.
tamma old Oldfinion Quinn Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa KV-I palkinnolla.
ori old Oldfinion Dawnfrost Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa KV-II palkinnolla.
Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.


Kilpailut

Näyttelyt Kilpailut
VSN näyttelyt
22.09.2015, Adina, Reserve Champion
05.10.2015, Oldfinion Dressage, Show Winner 1
14.12.2015, Marvellous Herrings, Reserve Champion
07.02.2016, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
25.03.2016, Whitehall, Reserve Champion
28.03.2016, Satulinna, Reserve Champion
08.05.2016, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
15.05.2016, Alondra, Reserve Champion
31.5.2016, Thirteen, Show Winner 4
02.07.2016, Adina, Reserve Champion
01.08.2016, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
07.08.2016, Március, Reserve Champion
31.08.2016, Alondra, Show Winner 4


NJ näyttelyt
10.03.2016, Oldfinion Dressage, BIS2, MVA-SERT, (Päätuomari: Taija)
08.05.2016 Colder Creatures, IrtoSERT, (Päätuomari: Siiri K.)
05.03.2017 Chelmsford, IrtoSERT (Päätuomari: Siiri K.)
13.03.2017 Oldfinion Dressage, BIS2, MVA-SERT (Päätuomari: Kati)
Arvokilpailut
30.06.2015, Hukkapuro, KRJ CUP, Helppo C, 15/161
30.10.2015, Fiktio, KRJ CUP, Vaativa B, 13/244
30.10.2015, Fiktio, KRJ CUP, Intermediate II, 9/179
Päiväkirja

Dawnfrost Ciaran päätyminen Oldfinion Dressageen

Hemmetin heräteostokset! Niin taisi manata arvon aviomieheni kun ilmoitin hänelle, että kävin shoppailemassa itselleni yllätys yllätys! Uuden hevosen! Ja nuoren sellaisen, joten työsarkaa riittää ja rahojen meno on varmaa. Reissu Iso-Britanniassa sijaitsevaan Dawnfrostiin ei todellakaan ollut mikään hukkareissu. Tallissa oli yksi toinen toistaan upeampi hevonen ja upeita varsoja, nuoria, tammoja, oreja... Pyörin tallilla useamman päivän, varmasti koetellen tallin omistajan Kidan hermoja. Mutta kun sukulinjoja oli niin paljon, että minun oli vain nähtävä, että mitä kaikkea niistä on syntynyt. Millaisia liikkujia ja millaisia suorittajia.

Lopulta ihastuin siroon rautiaaseen sukkajalkaan. Pieni varsa näytti todella lempeältä ja sillä oli suuret silmät jotka tarkkailivat ympäristöä kiinnostuneesti. Ja kun se lähti ravaamaan... Vau! Sydämeni suli tälle varsalle hetkessä. Silti jouduin miettimään ostopäätöstä muutaman päivän ajan. Ongelmaksi syntyi nimittäin varsan isä joka on Suomessa hyvin yleinen ja tälläkin hetkellä näkyy omien hevosteni suvuissa. Jos haluan tämän varsan jalostuskäyttöön niin onko sen varsoille ostajia? Toisaalta, varsa liikkuu niin hyvin, että voin hyvällä omalla tunnolla pitää sen myös kilpailukäytössä. Varsa on vanhempien palkintojen johdosta heti kantakirjakelpoinen joten se taas puhuisi jalostuskäytön puolesta. Varsinkin jos tamma itse saisi hyvän kantakirjaustuloksen. Lopulta tein ostopäätöksen. Minulla on tarve 2-polviselle, kantakirjakelpoiselle tammalle ja tässä sellainen nyt oli. Sitä ei taas tiedä milloin seuraava tulee vastaan, joten nimet paperiin ja hieman kasvettuaan järjestän varsalle kyydin Suomeen.

Hevoskantakirjaan!

On ollut oikeat hulinavilinäviikot joidenka kohokohta on mikäs muukaan kuin Hevoskantakirjan kantakirjaustilaisuus. Oldfinion Dressagesta tilaisuuteen lähti tällä kertaa hevoset Oldfinion Division ja Dawnfrost Ciara. Matkaan lähdettiin jo kaksi viikkoa aikaisemmin, sillä tilaisuus pidetään Saksassa Rosenhof tallin upeissa puitteissa. Lisäksi, koska matkaamme Saksaan, haluan käydä hieman valmentautumassa hevosillani maailman parhaiden valmentajien silmän alla. Hevosethan matkasivat koko matkan rekassa ja matka sisälsi myös pitkän laivamatkan rahtilaivassa. Onneksi rekkamme on aivan tuliterä, kuin tehty näitä pitkiä matkoja varten, joten raskaasta reissusta huolimatta ne pääsivät luksusolosuhteisiin. Niin luksus kun nyt rekassa voi ylipäätään tarjota. Ja vaikka matkassa oli niin ori kuin tamma, ei saatu aikaiseksi yhtään ylimääräistä hämminkiä.

Ciaran osalta itse kantakirjaus sujui todella hyvin. Olin jo edellisenä päivänä puunannut sen putipuhtaaksi ja se oli erinomaisessa karvassa ja lihaskunnoltaankin oikein hyvän näköinen. Tuomarit tuntuivat tykkäävän tammasta vaikka arvostellessa Ciaralla tuntui olevan mielessä ihan jotkut muut asiat kuin paikallaan seisominen. Se kääntyili jatkuvasi kohti tuomareita ja näytti parhaat puolensa kerjäämällä itselleen herkkuja, joita ei valitettavasti yhdelläkään tuomarilla ollut taskussa mukana. Pisteet olivat kuitenkin melko tasainen rimpsu. 17 + 18 + 18 + 18 eli 71pistettä ja näin ollen tamma on nyt kakkospalkinnon kantakirjatamma. Kakkospalkinto oli oikein hyvä ja toivottu tulos, sillä se varmasti nostaa tamman jalostusarvoa ja rohkaisee ostamaan tamman jälkeläisiä kunhan orivalinta on tehty oikein.


virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Benny de Ruiter Stables
hevosen luonne © vrl-10352