Oldfinion Division

lopetettu 6.11.2016 / virtuaalihevonen


Nimi Oldfinion Division Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 06.08.2014
VH-tunnus VH14-013-0131 Säkä, väri 169 cm, rautias Ikä 3v 06.09.2014, 8v 15.11.2014
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio, VRL-06303, Oldfinion Dressage Kasvattaja Oldfinion Dressage


Ch., KTK-II, KRJ-I, KVJ A

Champion arvonimi myönnetty 28.10.2016
Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolle, 72p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 102,5p.

Myönnetty KV Jälkeläisarvonimi A

Orin nimeksi valikoitui Viisu, kukaan tuskin tietää miksi. Ei taida lempinimi ainakaan olla missään yhteydessä luonteeseen... Rautias hujoppi voi aluksi näyttää raisulta höristessään karsinassaan kuin heikkopäinen, mutta ei Viisu ole vielä tänä päivänä päässyt seinien läpi. Loputtoman ihmisystävällinen Viisu haluaisi selvästi olla jatkuvasti ihmistien paijattavana, laitumellakin se toisinaan jopa laukkaa aidalle innokkaasti vastaan. Hoitotoimenpiteissä Viisu on sitä vastoin raivostuttavan utelias ja häslä, en edes muista sellaista päivää ettei ori olisi aiheuttanut vähintäänkin tulvaa. Ilmavasti askeltava Viisu on näyttävä leijaillessaan pitkin kouluratsastuskenttää. Valkoisten aitojen sisäpuolella ori on selvästi kotonaan, Viisu kun ei turhia säpsy kulmia saati tuomaritorneja. Mikään automaatti ei ori kuitenkaan ole, sillä se vaatii ratsastajaltaan jatkuvaa läsnäoloa. Jos selkään jää vain istumaan ja ihastelemaan lanaajapoikia, luultavasti Viisu kiihdyttelee omiaan pukitellen. Esteillä ori on vähän samankaltainen sähköjänis, vaikka ratsastaja yrittäisikin saada jotain kuria hevoseen. Toisinaan vain säpäleet lentävät ilmassa, kun Viisu laukkaa koristen aivan liian kovaa esteiden sekaan, tyylillä "silmät kiinni ja toivotaan parasta."Don Divinio
KRJ-I, YLA2

old, 170cm, m
Oldfinion Dampen
KRJ-I, YLA2
old, 172cm, m
Dontare KRJ-I
old, 172cm, rn
Tevean Sina KRJ-I
old, 172cm, rt
Oldfinion Kadine
KRJ-I, Laatumaininta AB
old, 169cm, rn
Heartbreaker II KTK-I, KRJ-I, YLA2, KERJ-I, ERJ-I
trak, 171cm, rt
Kamilla KRJ-I, YLA2
old 165 cm, rn
Oldsfell' s Myneyn
KRJ-I, YLA2

old, 170 cm, rn
Justin Bellamy
old, 168cm, trn
Big Like Sea
old, 177cm, rn
Vincy Kim
old, 166cm, rn
Suprant Honey KRJ-IV
old, 167cm, m
Vodevil
old, 167cm, prn
Honeybee
old, 170cm, m


Jälkeläiset

Nimi Menestys
tamma Oldfinion Datchel VH15-013-0051 KRJ sijoituksia.
ori Allocation Kern VH15-012-0388 Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa I-palkinto.
KRJ sijoituksia.
tamma Oldfinion Golden Olivia VH16-013-0109
ori Oldfinion Sion Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa I-palkinto.
KRJ sijoituksia.


Kilpailut

NJ Näyttelyt
05.04.2015, Oldfinion Dressage, irtoSERT
30.06.2016, Oldfinion Dressage, BIS4, MVA-SERT
01.10.2016 Oldfinion Dressage, irtoSERT
30.06.2015, Hukkapuro, KRJ CUP, Intermediate II, 18/198
31.01.2016, Hukkapuro, KRJ CUP, Intermediate II, 13/185
29.02.2016, Fiktio, KRJ CUP, Vaativa A, 14/145
31.08.2016, Runoratsut, KRJ CUP, Vaativa A, 1/139


Päiväkirja

01.06.2015

Viisu muutti Oldfinion Dressagesta nuorena pojankloppina Jayden omistukseen hänen upealle kilpatallilleen Moon Sugae Ltd:hen. Jayde kertoi, että etenkin tämän hevosen sukutaulu oli se mikä vei mennessään ja sehän kasvattajan sydäntä aina lämmittää kun kasvatit myyvät itsensä jo ennen syntymäänsä sukutaulullaan. Tässä tapauksessa myyntivalttina taisi toimia upea trakehner ori Heartbreaker II ja etenkin se, että olen sen hevosen napannut meidän oldenburgien sukuun. Virtuaalimaailmassa kun hieman vierastetaan kantakirjojen sekoittamista keskenään, mutta onneksi oldenburg melko avoimena kantakirjana antaa meille mahdollisuuden käyttää parhaimpia oreja myös muista puoliverikantakirjoista.

Kuitenkin nyt kesän lähestyessä monen harrastajan suruksi Jayde vähensi hevosia ja vaikka alkuun olin sitä mieltä, että Viisu ei enää Oldfinion Dressageen palaa, jouduin pyörtämään päätökseni ja nappasin sen alkuun myyntitalliin asumaan. Koska kotia ei löytynyt heti, jouduin tätä upeaa ilmestystä tuijottamaan yhä kauemmin ja kauemmin. Kunnes heitin myyntiaikeetkin romukoppaan ja raivasin Viisulle oritallin tilaa. Viisu oli jo kilpaillut Jayden omistuksessa täydet sijoitukset GP-tasolla, se oli saanut näyttelyistä irtoSERTin eli se oli kantakirjakelpoinen. Lisäksi minä olin itse käyttänyt oria yhden tamman astutukseen eli sillä oli jo jälkeläinen. Miksi ihmeessä minä näin valmiin hevosen enää kauppaisin mihinkään kun on niin suuri riski sille, että se vain päätyisi jonkun tallin koristeeksi tekemään ei mitään. Jääköön siis meille. Voin sen itse kantakirjata ja esittää laatuarvosteluissa. Jos sopivia tammoja tulee niin käyttää vaikka jalostukseen.

Hevoskantakirjaan!

On ollut oikeat hulinavilinäviikot joidenka kohokohta on mikäs muukaan kuin Hevoskantakirjan kantakirjaustilaisuus. Oldfinion Dressagesta tilaisuuteen lähti tällä kertaa hevoset Oldfinion Division ja Dawnfrost Ciara. Matkaan lähdettiin jo kaksi viikkoa aikaisemmin, sillä tilaisuus pidetään Saksassa Rosenhof tallin upeissa puitteissa. Lisäksi, koska matkaamme Saksaan, haluan käydä hieman valmentautumassa hevosillani maailman parhaiden valmentajien silmän alla. Hevosethan matkasivat koko matkan rekassa ja matka sisälsi myös pitkän laivamatkan rahtilaivassa. Onneksi rekkamme on aivan tuliterä, kuin tehty näitä pitkiä matkoja varten, joten raskaasta reissusta huolimatta ne pääsivät luksusolosuhteisiin. Niin luksus kun nyt rekassa voi ylipäätään tarjota. Ja vaikka matkassa oli niin ori kuin tamma, ei saatu aikaiseksi yhtään ylimääräistä hämminkiä.

virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Suomen Hippos / Emilia Fager hevosen luonne © Jayde & yersinio