HEVOSET      KASVATIT      KASVATUS      MYYTÄVÄT HEVOSET      YHTEYS

Oldfinion Donovan

HEVONEN ON VAIHTANUT OMISTAJAA. PÄIVITÄTHÄN LINKKISI http://heffalumps.net/vegas/hev/donovan.php


Nimi Oldfinion Donovan Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 20.06.2015
VH-tunnus VH15-013-0110 Säkä, väri 169cm, rautias Ikä 3v 17.07.2015, 8v 24.07.2015
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio, VRL-06303 Kasvattaja Oldfinion Dressage


Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 106 p.
4-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa II-palkinto, 40p.

Donovan on muutamalla sanalla kuvaten hyvin herkkä, mutta lempeä ori. Se on hyvin ihmisrakas ja viihtyy myös tuntemattomien seurassa vaikka tunti kausia hellittävänä. Muiden orien kanssa Donovanilla sen sijaan on ongelmia eikä se juuri siedä niiden lähellä oloa. Oriherra kuitenkin kunnioittaa ihmistä kuin ihmistä sen verran, ettei lähde pientä korskuntaa lukuunottamatta suuremmin uhoamaan. Sitä on helppo taluttaa löysälläkin narulla, se antaa tarhasta ja laitumelta helposti kiinni eikä muutenkaan käyttäydy huonosti.

Hoitaessa Donovan on helppo ja leppoisa tapaus: se seisoo nätisti paikallaan missä vain ihan löysälläkin narulla ja nautiskelee. Herkkyytensä vuoksi Donovania hoitavan tulee pitää varansa, sillä liian kovat otteet esimerkiksi mahan alla saa sen käyttäytymään kiukkuisesti vaikkei se silloinkaan käy erityisesti ihmisen kimppuun, mutta vahinkoja voi sattua. Kavioita puhdistus ei tuota ongelmia. Varustaessa orin kanssa tulee olla rauhallinen ja hellävarainen, varsinkaan vyötä ei tule kiristää liian nopeasti ettei herra herkkähipiä hermostu. Kengittäjä ja eläinlääkäri ovat Donovanille helppo nakki: molemmat ovat kavereita ja ori on rauhallinen.

Ratsuna Donovan on yritteliäs, mutta erittäin herkkä. Liian kovat otteet saavat sen vain vetäytymään jännittyneeseen pakettiin ja räjähtelemään suuntaan jos toiseen. Donovan on enemmän ylivirkeä kuin tahmea ja ratsastajalla onkin työ kerätä energia työntekoon pelkän eteenpäin juoksemisen sijaan. Orin käynti on rentoa ja letkeää samoin ravi - molemmat ovat ratsastajalle oikein miellyttäviä istua. Sen sijaan laukka Donovanilla on lennokkuutensa vuoksi haastavampi istua. Ori vaatii ylipäätään ratsastajaltaan ryhtiä ja keskivartalon hallintaa, sillä mitä ryhdikkäämpi ratsastaja, sitä ryhdikkäämpi ratsu. Donovanin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti lisätyt askellajit, joita se myös suorittaa kovin mielellään. Haastavinta orin kanssa on enemmän tarkkuutta vaativat tehtävät, varsinkin jos se ei ole ihan sataprosenttisesti kuulolla.

Esteet eivät sen suuremmin ole Donovan juttu, vaikka vauhtia orista löytyykin, sillä hyppytekniikka ei pääse samalle tasolle. Maastoilu sen sijaan on sille parempaa mielenvirkistystä: ori jaksaisi kopsutella pitkin metsäpolkuja ties miten kauan eikä pistä pahaksi reipasta maastolaukkaakaan. Ori on täysin maastovarma ja varmajalkainenkin, sen kanssa voi mennä yksin, porukassa, metsässä, autojen keskellä, hiljaa tai kovaa ja kaikki passaa.

Kilpailutilanteessa Donovan on vähän rauhattomampi kuin kotioloissa, mutta silti helposti käsiteltävissä. Ainoastaan verryttelyssä tulee olla tarkkana, etteivät muut ratsut pääse liian lähelle: Donovan kyllä monottaa jok'ikistä, joka sen henkilökohtaiselle alueelle tunkee. Ehkä suurimpana miinuksena on Donovanin heikko lastattavuus. Sen saa nimittäin liinata noin yhdeksän kertaa kymmenestä koppiin, vaikka se sinne mentyään onkin rauhallinen ja matkustaa nätisti. Harjoittelu ei myöskään ole tuottanut tulosta - Donovan on aina ollut samanlainen.Oldfinion v. Tico
KTK-III, KRJ-I
Von Freutico VIR MVA ch., VSN Ch., KTK-II, KRJ-I Freteer
Hollyan
Rebelle KTK-III, KRJ-I Rusenwolz
Thebelle
Oldfinion Dancia
KTK-III, KRJ-I
Tonistaro KTK-III Taryn
Ottilie
Dorothy KTK-III Lajos
Dorthana


Jälkeläiset

Sukupuoli Nimi Menestys
Oldfinion D. Nouveau KRJ sijoituksia
Oldfinion D. Gigolour KRJ sijoituksia

Donovan ei ole tarjolla jalostukseen.Kilpailut

KRJ:n alaiset

31.07.2015, Fiktio, KRJ CUP, Helppo D, 3/75
31.07.2015, Fiktio, KRJ CUP, Helppo C, 17/171Päiväkirja & valmennukset


virtuaalitalli
virtuaalihevonen
luonne © Hapero
kuvat Franz Venhaus, lisenssi