Oldsfell's Alivia

lopetettu 01.09.2016 / virtuaalihevonen


  
Lisää kuvia sivun alareunassa

Nimi Oldsfell's Alivia Rotu, sukupuoli oldenburg tamma Syntymäaika 27.03.2015
VH-tunnus VH15-013-0067 Säkä, väri 168cm, ruunikko Ikä 4v 27.04.2015, 8v 27.05.2015
Koulutustaso Intermediate II Omistaja yersinio, VRL-06303 Kasvattaja Oldsfellin Kartano


Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, 83,5 p.
3-vuoatiaana palkittu Kouluvarsojen -ja nuorten laatuarvostelussa II-palkinnolla, 28,5p.

Palkittu YLA tilaisuudessa palkinnolla YLA3, 62p.

Jees, elikkä mä olen Alivia, tallin kaunein hevonen, tietenkin. Mä oon vähän sellanen nirso, diivamainen, ja vähän sellainen Tamma. Jos mä en tykkää jostain, mä kerron sen todella suoraan, ja mullehan kelpaa tietenkin vain paras. Herkut on jees, työnteko on tyhmää, mudassa piehtarointi on yök ja chillailu muitten tytsyjen kanssa on kivaa. Saa olla aikamoinen taikuri, että mut saa hommiin, koska oikeesti siis työnteko on niin turhaa - mielummin mä vaikka syön tarhassa ja höpöttelen kavereiden kanssa.

Kun mut haetaan tarhasta hoitotoimenpiteitä varten, mä saatan ensin vähän aikaa hölkkäillä karkuun, sillä yleensä ne sellaset hoitohetket kertoo siitä, että kohta joudutaan töihin, yök. Mut kuitenkin jos ollaan vaan pelkästään menossa harjaushetkiin, niin niistä mä tykkään tosi paljon! Pitäähän mun olla kiiltävä, kun poikia talutellaan tallin pihassa, jos ne vaikka iskis silmänsä muhun! No, whatever mä jaksan kyllä seisoa paikoillani, kunhan mut on laitettu kiinni, mutta sitten kun se ällöttävä satula ja suitset tuodaan näköetäisyydelle, mä vedän keuhkot täyteen ilmaa, enkä varmasti anna ihmisen kiristää satulavyötä liian tiukalle. Ihan turha kapistus tollanen. Kuitenkin, en mä mitään pahaa tarkoita, enkä satuttaisi kärpästäkään, mutta yleensä mun omistaja sanoo että mä näytän happamalta sitruunalta. Taluttaessa mä tykkään hölkkäillä ihmisen vierellä, ja joskus maastokävelyillä on kiva vaan kävellä pää ihmisen olkapäällä - ei se oikeesti niin kamalaa ookkaan.

Kun ihminen nousee mun selkään, niin kyllä mä maltan olla paikoillani, ja eihän siitä pysähdyksestä haluis mihinkään lähteä. En mä oikeen tosta työnteosta välitä, ja välillä mua saakin oikeesti käskeä, kun en haluis tehä mitään. Tykkään kuitenkin työskennellä laukassa, ja siinä mut saa ehkä helpoimmin kulkemaan oikein päin. Jos mut oikeesti laittaa töihin, niin kyllä mä sitten myös niitä töitä teen, ja musta saa oikeesti välillä todella paljon irti. Mä hallitsen laukanvaihdot, ravilisäykset, avot, sulut, väistöt, ja kun ruvetaan tekemään, niin kyllä mä siitä työnteosta nautinkin. Mä kyllä kyllästyn aika nopeesti, eli kannattaa toistaa tiettyjä tehtäviä vaan muutamaan otteeseen, muuten saatan protestoida polkemalla jalkaa tai keulimalla. Mut kaikkein eniten mä tykkään niistä laukkalisäyksistä, ne on ihan supermakeita! Esteitä mä en juurikaan pääse hyppäämään, kun silloin multa katoo jarrut, kun oon kuulemma niin innoissani. Ja kun me lähtään kisoihin, niin sinne mennään hakemaan ruusukkeita, ja silloin mä todellakin käyttäydyn hevosiksi.Oldsfell's Johann
old, trn, 167cm
Justin Bellamy
old, trn, 168 cm
Big Like Sea
old, rn, 177cm
Vincy Kim
old, rn, 166cm
T.H. Laquisha
old, rt, 166cm
Glücklich Momentan GG
old, trt, 165cm
Patricia
old, rt, 167cm
Oldsfell's Aurora
old, rn, 171cm
Renaissance Winds
KTK-II
Regence
KTK III
Art Nouveau
VIR MVA Ch, KTK-III
Oldsfell's Alana
KRJ-II
Glace au chocolt
KRJ-IV
Schöne Amelie
KRJ-II, ERJ-III


Jälkeläiset

Alivia on mahdollista liisata omaan käyttöön. Astuvalla oriilla tulee olla suvussaan Oldfinion Dressagen kasvatti

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
OLD tamma Oldfinion Alana Kilpailee porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
OLD tamma Oldfinion Stark Camilla
OLD ori Oldfinion Lazarus
FWB ori Diekbomaz


Kilpailut

VSN alaiset näyttelyt
19.03.2016, Le Château de Raconteur, Ridden Champion
08.05.2016, Oldfinion Dressage, Ridden Champion
14.06.2015, Le Château de Raconteur, Ridden Champion
02.07.2016, Adina, Ridden Champion
30.11.2015, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Intermediate II, 11/113
30.06.2016, Aittohaara, KRJ CUP, Intermediate I, 7/146

Alivia on kilpaillut porrastettuja kilpailuja kansallisella Intermediate II-tasolla


Päiväkirja

07.06.2015, kiva kilpuri


Alivia on osoittautunut oikein kivaksi kouluratsuksi. Olen kilpaillut sillä nyt pitkän rupeaman ja tällä hetkellä olemme menneet kansallisia Intermediate luokkia. GP luokkiin tuskin tulemme ihan heti tähtäämään. Alivia osaa kyllä GP:n liikkeitä, mutta hienosäätö uupuu. Ja muutenkin minulla on jo kova hinku saada tammasta varsaa, sillä olen Alivian pääasiassa hankkinut itselleni siitostammaksi. Kilpailemisella on tarkoitus nostaa varsojen myyntiarvoa. Alivian kohdalla olinkin alkuun ajatellut, että tähtäisimme vaativa A tasolle, mutta kun kokoamiskykyä ja liikettä tuntui vain olevan ja olevan niin jatkoimme vaikeimpiin luokkiin. Tamma on nyt kilpaillut vaikeammissa luokissa kuin isänsä ja emänsä, joten ei yhtään hassumpi ostos meidän tammatiimiin.

05.07.2015, uittoreissu


Helteinen heinäkuu alkoi oikein toden teolla puskea päälle. Hevoset nököttivät ryytyneen näköisenä laitumella huiskien ärsyttäviä paarmoja hännällään minkä kerkesivät. Ihmiset tuskastelivat lämpöä ja pyrkivät välttämään kaikkea fyysistä rasitusta. Päätettiin sitten tyttöporukalla lähteä uittamaan tallin tuoreinta tammakaartia. Mukaan lähti tallityöntekijämme Ronja tammalla Deksi, Yersinion äiti tammalla Alivia ja Yersinio tammalla Dancia. Yhteistuumin tammat käytiin noukkimassa laitumelta. Ne antoivat kiinni siltä seisomalta, varmaan ressukat luulivat, että pääsevät viileään talliin lepuuttamaan. Ei muuta kuin nopea harjaus pölyharjalla satulan ja pään kohdalta ja suitset päähän. Dancia päätti jo heti alkuun heittäytyä hankalaksi kun Yersinio yritti kiivetä selkään. Se steppaili edes takaisin niin paljon, että aidan päältä selkään nousu ei ottanut onnistuakseen. Lopulta todettiin, että Ronja pitää tammasta kiinni ja äiskä punttaa lapsensa kyytiin. Rantaan on tallista lyhyt matka jonka hevoset kävelivät laiskaakin laiskemmin. Dancia ei ollut ennen käynyt uimassa ja se käveli veteen kastaen etujalkansa ennen kuin tajusi mitä oli tapahtunut. Tamma pysähtyi niille sijoilleen, puuskutti muutaman kerran pelokkaan kuuloisesti ja jatkoi sen jälkeen veteen aivan kuin vanha tekijä. Kun mahanalus kastui kylmään veteen tuli täys stoppi. Pidemmälle ei Danciaa saatu maanitteluista huolimatta. Ei vaikka kaverukset Deksi ja Alivia uivat pidemmällä. Dancia jäi vain hermostuneena huutelemaan kavereidensa perään ja rauhoittui vasta sitten kun nämä palasivat takaisin rantaan. Alivia posotti veteen kuin vanha tekijä. Se ei jäänyt rannalle ruikuttamaan vaan paineli menemään innokkaasti Deksin perässä.photo yersinio

photo yersinio

photo yersinio

virtuaalihevonen
hevosen luonne © vrl-10352
hevosen kuvat © tallin omaisuutta