Oldfinion Mallory

kuollut 25.03.2018 / virtuaalihevonen

Nimi Oldfinion Mallory Rotu, sukupuoli oldenburg tamma Syntymäaika 13.04.2016
VH-tunnus VH16-013-0094 Säkä, väri 165cm, ruunikko Ikä 3v 23.04.2016, 8v 13.05.2016
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio, Oldfinion Dressage Kasvattaja Oldfinion Dressage


VIR MVA ch., VSN Ch., KTK-III, KRJ-II, KV-II, YLA2, KVJ A


VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 12.7.2017
VSN Champion arvonimi myönnetty 23.03.2018
Kantakirjattu hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 64p.

Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnolla, 93,5p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 2-vuotiaana II-palkinnolla, 16p.
Palkittu Yleislaatuarvostelussa YLA2-palkinnolla, 87p.

Myönnetty KV Jälkeläisarvonimi A 20.03.2018
Tuntuu vaihtelevan ihan päivän mukaan kuvailisiko Malloryä herkkikseksi vai kovapäiseksi luupääksi. Se kun tuntuu välillä reagoivan johonkin pikkuasiaan koko kehollaan aivan kuin taivas tippuisi sen niskaan. Ja seuraavana päivänä joku iso jättimäinen meteli tai muutos ei saa tammaa reagoimaan millään tavalla. Jatkuvasti pitää olla tuntosarvet pystyssä tämän hevosen kanssa. Sitä kun ei vain tunnu tietävän, että mihin sen kanssa päätyy ja miten päin.

Mallory on oikea vauhtimimmi. Oikeastaan niin vauhdikas, ettei sen selkään ihan hirveästi ole menijöitä. Ratsun alkeita aloitellessaan tamma esitti mielettömiä pukkisarjoja vauhdikkaasti eteenpäin ja pikkuoravaratsuttajamme sai tehdä töitä pysyäkseen kyydissä. Ei siinä, hauskaa tuntui Malloryllä olevan. Sen ensireaktio vain kaikkeen uuteen oli, että täysiä! Onneksi se on saanut iän myötä järkeä päähän ja ottanut opit vastaan. Enää se ei tarjoile niin jäätäviä spurtteja kuin aikaisemmin. Joka tapauksessa. Oma moottori tältä tammalta löytyy ja erittäin tehokas sellainen. Sen takia itseasiassa aikoinaan panostin tämän hevosen koulutukseen oikein antaumuksella. Siinä kun oli kaikki rahkeet GP hevoseksi kunhan vältytään loukkaantumisilta. Kouluhevonenhan tästä tammasta on leivottu, mutta se menisi ihan hyvin kenttä -tai estehevosesta. Ja kenttähevonen sen isä onkin, joten ei se sinänsä mikään yllätys ole, että tammalta löytyy vähän lahjoja sinnekin puolelle.

Ensimmäiset kerrat erilaisissa tapahtumissa oli suoraan sanottuna tapahtumat helvetistä. Mallory oli niissä aina todella stressaantunut ja varpaillaan. Silloin ehkä hieman huolestuin, että noinkos tämän hevosen pää sittenkään kestää tulevaa kilpahevosen uraa. Tutuilla rutiineilla, tutuilla kokeneilla hevosilla vain saatiin tämäkin herkkisneiti rentoutumaan kisapaikoilla ja nykyään se tuntuu olevan kuin vanha tekijä. Kisapaikoille matkaaminen kuitenkin suoritetaan aina rekalla, sillä trailerissa matkaaminen ei ole parantunut sen vertaa, että viitsisi sitä toteuttaa kun rekka nyt talon puolesta löytyy.
Mousseux Noir
VSN ch., KTK-II
old, 173cm, m
Porte Noir
old, 172cm, m
Serieux Noir
old
Peubelle
old
Fleur de la Sabine
old, 168cm, mrn
Le Duce
old
Fleur de la Brichette
old
Sehnsucht
KTK-III
old, 169cm, rnvkko
Klagend
old, rnvkk, 164 cm
Karlos
old, vkk, 165 cm
Vermisse Dich
old, mrn, 162 cm
Sabine
old, rn, 160 cm
Serum
old, trn, 168 cm
Sable
old, prt, 162 cm


ii. Porte Noir on musta 172cm korkea oldenburgori, joka on varsinainen katseidenkääntäjä ja sitäkin enemmän luonnetta. Oria kuvaillaan vaativana ja voimakkaana hevosena, jonka kanssa pärjäsivät vain harvat. Se ei kuitenkaan ollut mikään hirviö, vaan vain erittäin tietoinen omasta itsestään ja näin ollen osasi vaatia taitoa myös ihmisiltään. Porte Noir aloitti kilpailemisen esteratsastuksessa korkeissa luokissa, mutta siirtyi nopeasti kilpailemaan kenttäratsastuksessa ratsastajansa kanssa. Erittäin kyvykäs ori, joka kilpaili lähestulkoon maailman joka kolkassa ja nousi jo toisena kilpailukautena yhdeksi lahjakkaimmista hevosista Saksassa. Jälkeläisiä Porte Noir on siittänyt jo useita kymmeniä, joista suuri osa on perinyt isänsä ryhdikkään ja komean ulkomuodon, sekä erinomaisen hyppytekniikan.

iii. Serieux Noir oli 175cm korkea, musta komea oldenburgori, joka oli kaikin puolin hyvä käsitellä ja osaava ratsu. Serieux kilpaili esteratsastuksessa 140cm luokkia ja kävi se myös kouluradoilla näyttäytymässä hyvin tuloksin. Pian orin täytettyä 15-vuotta, se jäi siitokseen omistajansa tallille. Serieux Noir ei ollut alkuun kovin suosittu, mutta periytti hyvää rakennetta ja liikkeitä. Jälkeläisiä ori sai 10, joista yksi valitettavasti menehtyi pian syntymisensä jälkeen. Useampi varsa saa hyviä tuloksia varsinkin kouluratsastuksessa.

iie. Peubelle on tummanruunikko 168cm korkea oldenbergtamma, joka on toiminut koko elämänsä siitostammana Saksassa. Se on erittäin hyvä emätamma, ja se on jättänyt hyvien orien kanssa erittäin hyvärakenteisia ja -liikkeisiä varsoja. Peubelle on ihailtavan ystävällinen ja kokenut ratsu, joka ei kuitenkaan ole päässyt näyttämään kykyjään kilpakentillä vaan jäi kotiin kasvattajansa omaksi ratsuksi.

ie. Fleur de la Sabine on 168cm korkea, mustanruunikko oldenburgtamma, jonka kauneudella ei ole rajoja. Sabinella on korkeutta 168cm ja sen rakenne on kuin tehty tiukkoihin käännöksiin ja nopeisiin suorituksiin. Hyviä tuloksia ja mainetta niittänyt tamma on tuttu näky kenttäratsastuskilpailuissa ympäri maailman. Vahvaluonteinen Sabine on myös erittäin rakastava emä ja hoitanut hienosti kaikki kuusi varsaansa, jotka ovat perineet emältään kylmäpäisen mutta reaktiivisen luonteen ja räjähtävän nopean ja kevyen hyppytyylin.

iei. Le Duce, se kilpailuiden hyväkäytöksinen tumma ja suuri ori, joka saa katsomon hiljentymään siirtyessään kouluradalle. Tämä 174cm korkea, tummanruunikko oldenburgori on tosissaankin upea ja jo nuoresta varsasta lähtien Le Ducelta odotettiin paljon. Sillä on useita voittoja kouluratsastuksessa ihan maailmancupiin asti, jossa sijoittui kolmanneksi. Ducelle on suosittu ja hyvin käytetty siitosori etenkin Euroopassa, ja sillä onkin jo liki sata jälkeläistä. Ori on jättänyt monenlaisia jälkeläisiä tietenkin emästä riippuen, mutta kaikissa sen jälkeläisissä, etenkin oreissa, on selvästi nähtävissä orin oma leima. Le Ducelaiset tunnistaa siis jo kaukaa silkan ulkonäkönsä, ja toki myös liikkeidensä vuoksi.

iee. Fleur de la Brichette oli kaunis mustanruunikko oldenburgtamma, joka ehti kilpailla vain kolme kautta kenttäratsastuksessa hyviä tuloksia niittäen ja ehti varsoa kaksi varsaa. Tähtipäinen ja pienikokoinen, vain 157cm korkea tamma menehtyi yöllä omaan karsinaansa ja ruumiinavauksessa selvisi kuolinsyyksi sydänkohtaus. Se oli Fleurin siittolan historian traagisin tapahtuma ja vielä tänäkin päivänä se kuuluu yhteen historian surullisimmista tapauksista. Brichette oli ennen kuolemaansa nousujohteessa kilpailuiden suhteen ja varmasti yksi kovimmista nimistä. Brichetten jälkeläiset perivät onneksi isäoreiltaan isompaa kokoa, sekä kilpahevoselle sopivampaa luonnetta.

ei. Klagend on pienehkö oldenburgori, jolla kaiken kukkuraksi on erittäin sirot luut verrattuna oldenburgeihin yleensä. Tämä hento ilmestys on jäänyt auttamatta muiden Albert Wolterin kasvattamien hevosten varjoon. Se ei ole pärjännyt niin hyvin kuin oli odotettu. Vaikka kisatuloksilla Klagend ei loista, on sen persoonallisuus kuitenkin vailla vertaa. Ori kilpailee Prix St. Georges tasolla Saksassa, ja on voittanut maan mestaruushopeaa vuonna 2010. 15-vuotias hevonen on ikäisekseen varsin hyvässä kunnossa, ja se jaksaa edelleen juksata hoitajaparkojaan sekä lähteä juoksemaan kilpaa nuorten poikien kanssa. Yleisesti ottaen Klagend on luonteeltaan varma ratsu, jolta on lupa odottaa hyvää suoritusta. Hevonen on herkkä, ja sillä on äärimmäisen hieno asenne tehdä töitä. Klagend on kuin kieltänsä hulluna riiputtava bordercollie, joka pyrkii kokeilemaan ihan kaikkea, ja katsoo mistä saisi palkinnon. Klagend tuntuu ratsastaessa oikeastaan elävän ihmisten kehujen vuoksi. Orin jälkeläiset on yhden käden sormilla laskettavissa, ja kaikki ovat kilpailleet Saksassa kohtalaisen hyvin menestyen.

eii. Karlos oli upea ilmestys kultaisine karvoineen. Se oli luonteeltaan varsin poikansa Klagendin kaltainen, vaikkei se aina ollutkaan ihan niin iloinen työnteosta. Karlosta sai toisinaan innostaa treeneihin kyllä ihan olan takaa. Ori tuntui välillä olevan sellaista liisteriä, että ei paremmasta väliä. Ratsastajalta vaadittiin silloin erittäin paljon kärsivällisyyttä. Onneksi tällaisella tuulella Karlos saattoi olla vain muutaman kerran kuukaudessa. Usein ratsastaja sai alleen oikein mukavan ratsun, joka suurimman osan ajasta pyrki toteuttamaan hänen toiveensa. Ori kilpaili nuorena Saksassa varsin lupaavasti. 7-vuotiaana hevonen myytiin Ruotsiin, jossa se pääsi Göteborgiin upeisiin puitteisiin valmentautumaan. Karlos piti kokonaisen vuoden kilpailutaukoa, jonka aikana sille etsittiin ratsastajaa, jonka kanssa se olisi samalla aaltopituudella. Tämän jälkeen hevonen starttasi ensimmäiset kansalliset kilpailunsa Ruotsissa, jotka se voitti. Karlos kilpaili lopulta Intermediate II tasolla. Ori on Pohjoismaiden mestari ja peräti kolminkertainen Ruotsin mestaruusmitalisti. Se jätti jälkeensä liudan puoliverivarsoja, jotka ovat vaikuttaneet lähinnä Saksassa ja Pohjoismaissa. Karlos menehtyi vanhuuden vaivoihin ollessaan 25-vuotias.

eie. Tummanpuhuva Vermisse Dich oli ailahtelevainen hevospersoona, joka erakkomaisen luonteensa vuoksi antoi ymmärtämättömille käsityksen vihaisesta hevosesta. Tamma oli omanlaatuinen eikä sen kanssa tullut toimeen, jos ei itsessäkin ollut vähän yksineläjän vikaa. Vermisse Dich saattoi toisena päivänä seistä karsinan pimeimmässä nurkassa korvat takaviistossa, ja seuraavana se olikin irtaantunut seinästä huiman sentin ja kääntänyt toisen korvansa höröön. Hevonen ei siis todellakaan ollut mikään seurallinen otus, joten sen kanssa tehtiin lähinnä vain välttämättömimmät toimet, minkä jälkeen se jätettiin omaan rauhaan. Myöskään toiset hevoset eivät olleet tamman mielestä tutustumisen arvoisia, mutta muut eläimet, etenkin pörröiset koiraeläimet, olivat tamman mielestä mahtavinta koko maailmassa. Hevosen saattoi siis usein nähdä juoksemassa tarhan aitaa pitkin tallin pitkäkarvaisin koira vierellään. Kilpailutuloksia tammalta ei ole muualta kuin vaativista luokista aluetasolta. Ratsuna Vermisse Dich ei ollut ihmeellinen juurikin sen erakkomaisuuden vuoksi. Tamma kun ei ollut lainkaan innostunut siitä, että jonkun selässä sooloilevan idiootin kanssa olisi pitänyt viettää tunti. Vermisse Dich oli kuitenkin kasvattajalleen tärkeä hevonen sen suvun vuoksi, minkä takia se saikin varsoa melko monta lasta tähän maailmaan. Hyvien isäorien napsahtaessa kohdalle, varsoista tuli oikein kelpoja kouluratsuja.

ee. Hienolla II-palkinnolla kantakirjattu ruunikko oldenburgtamma Sabine on ollut varsin voitokas hevonen jo heti elämän alkumetreiltä asti. Se osallistui jo 6-vuotiaana Saksan mestaruuskilpailuihin sijoittuen huimasti kuudenneksi. Tammalla kilpailtiin todella ahkerasti aina neljääntoista ikävuoteen saakka, minkä jälkeen hevonen siirtyi kevyemmälle käytölle. Sabinen palkintokaapista löytyy Itä-Saksan piirinmestaruus, Itävallan mestaruuspronssi, EM-yksilö ja –joukkuehopea sekä MM-pronssi sekä monen monta pistesijaa maailmancupissa. Tamma on luonteeltaan varsin mukava hevonen. Se kunnioittaa ihmisiä paljon, minkä vuoksi se lähtee erittäin harvoin protestoimaan ihmisen käskyjä. Yleensä tamma on sukset ristissä sellaisen ihmisen kanssa, joka on epäreilu eikä ajattele hevosen hyvinvointia. Tamma viettää aikaansa tällä hetkellä Itävallassa suuren siittola Beyermanin tiluksilla, jonka kasvattinimen alaisuuteen se onkin synnyttänyt maailmaan jo kolme varsaa. 19-vuotias Sabine on vielä varsin virkeä tapaus, eikä siitä heti uskoisikaan hevosen olevan jo kunnioitettavan iän saavuttanut hevosrouva.

eei. Serum oli villi ja vapaa, ainakin omasta mielestään. Pikku hiljaa kun hevonen alkoi saada ikää, se rauhoittui vähän liikaakin. Pienenä kakarana Serum keksi kaikenlaista hoitajiensa päänmenoksi. Milloin se oli karannut rehuhuoneeseen tai mönkinyt kuin armeijassa konsanaan tarhan aitojen alitse. Tämän kaiken jekkuilun lisäksi hevosella oli tapana vetää vielä muut kaverit mukaan touhuiluun, mikä teki asioista kahta kauheamman. Sosiaalinen oripoika ei nuorena malttanut keskittyä oikeastaan mihinkään, minkä vuoksi sen kaikki suuremmat saavutukset tulivat oikeastaan vasta hevosen vanhennettua. Serum kilpaili Intermediate I tasolla saavuttaen voittoja Saksassa ja sen naapurimaissa. Kun ori keskittyi, siitä kuoriutui todella upea kouluratsu, jolla oli lahjakkuutta ylitse muiden. Hevonen usein kuitenkin pilasi mahdollisuutensa jatkuvalla riekkumisella. Nykyään Serum on sitten jo niin rauhallinen, ettei sitä meinaa saada edes karsinastaan ulos ilman pussillista porkkanoita. Vanhahko hevospappa saattaa edelleen lähteä seikkailemaan jos ovet jäävät auki, mutta aika nopeasti sen saa kiinni. Serum hengailee Saksassa kasvattajallaan syöden ja nauttien olostaan. Orilla on kaksitoista jälkeläistä, joista suurin osa on jäänyt aluetason suorittajiksi. Tosin mukana on myös pari kirkkaampaakin helmeä, jotka ovat olleet voitokkaita aina kansainvälisille areenoille asti.

eee. Sable oli upea ja varsin massiivisen luuston omaava oldenburg, oppikirjamaisen täydellinen. Nuorempana hevonen ei näyttänyt minkäänlaisia merkkejä potentiaalisuudesta kouluradoille. Kasvattaja oli jo hieman huolestunut, kun päivänvaloa kestäviä tuloksia ei tullut sitten millään. Luonteensa puolesta Sable oli kultaa, joten se ei voinut olla syy menestymättömyyteen. Ainoaksi vaihtoehdoksi nousi puhdas epäonni. Nuorempana tamma ehkä myös jännitti liikaa pieniä asioita. Pari vuotta kesti ennen kuin Sable alkoi saada rutiinia kisaamiseen, ja sen tulokset alkoivat nousta. Hevonen ehti varsoa Saksassa yhden varsan, minkä jälkeen 8-vuotiaana tamma lähti kohti uusia seikkailuja Belgiaan. Viimeistään siellä Sable puhkesi kukkaan. Tamma nousi hiljalleen kansainvälisille kouluareenoille, ja se tahkosi kolmena ensimmäisenä GP-vuotenaan hurjia cup-pisteitä ollen jokaisella kerralla kokonaistilastoissa viiden parhaan joukossa. Vuonna 2009 hevonen valittiin edustamaan maatansa EM-kilpailuihin. Tamman parhaaksi saavutuksesi jäikin EM-hopea. Vuosi kyseisten kilpailuiden jälkeen tamma loukkaantui erittäin pahasti karmeassa kahden auton kolarissa kisamatkallaan, minkä vuoksi se piti lopettaa jo onnettomuuspaikalle. Epäonnisen tapahtuman johdosta tamma ehti varsoa vain yhden ainoan varsan.
sukuselvitys: isän puoli © Miila H / emän puoli Alondra

Jälkeläiset

Mallorylle on myönnetty KV:n Jälkeläisarvonimi A jälkeläisten Oldfinion Bellaryn, Oldfinion Casimirin, Oldfinion Tedrickin ja Oldfinion Masterpiecen palkintojen johdosta.

Sukupuoli Nimi Menestys
tamma Oldfinion Bellary Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa II-palkinnolla.
Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
ori Oldfinion Casimir Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa II-palkinnolla.
tamma Hukan Manila Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
ori Oldfinion Tedrick Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa II-palkinnolla.
ori Oldfinion Talisker Noir ktk kelpoinen
ori Oldfinion Masterpiece Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa II-palkinnolla.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
Myönnetty VIR MVA ch. arvonimi
Myönnetty VSN W Ch. arvonimi
Myönnetty VSN R Ch. arvonimi
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla.


Kilpailut

Näyttelyt Tarina -ja arvokilpailut
NJ näyttelyt
30.04.2016, Oldfinion Dressage, irtoSERT, Päätuomari: Kati
17.08.2016, Oldfinion Dressage, irtoSERT, Päätuomari: Jannica
26.10.2016 Oldfinion Dressage, irtoSERT, Päätuomari: Kati
11.05.2017 Oldfinion Dressage, BIS4, MVA-SERT Päätuomari: Welby
27.06.2017 Oldfinion Dressage, BIS5, MVA-SERT Päätuomari: Kati

VSN Näyttelyt
01.11.2016, Oldfinion Dressage, Champion
08.03.2017, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
30.06.2017, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
17.12.2017, Oldfinion Dressage, Reserve Champion
26.12.2017, Alondra, Reserve Champion
Mallory on kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia
kilpailuja maksimitasolleen Grand Prix


KRJ Cup
31.10.2016, Hukkapuro, KRJ CUP, Intermediate I, 12/124
31.01.2017, Runoratsut, KRJ CUP, Intermediate I, 2/70

30.10.2016, Kings Riders, KRJ, Helppo B, 7/19, tarina
30.10.2016, Kings Riders, KRJ, Vaativa A, 4/14, tarina
21.10.2016, Micram Raceponies, ERJ, 80 cm, 7/11, tarina
21.10.2016, Micram Raceponies, ERJ, 70 cm, 9/9, tarina

Päiväkirja

XI nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.04.2016


Siis huh huh! Suoraan sanottuna aivan hirviömäisen kammottava, kuumottava ja stressaava päivä takana! Kouluhevosten varsalaatis starttasi käyntiin aamusta ja valmistelut oli aloitettu jo edellisenä päivänä. Koska kisat järjestettiin kotitallilla kävin Malloryn kanssa jo aiempana päivänä tutustumassa pihalle ja kentälle ilmestyneisiin kukkapuskiin ja kyltteihin. Ja suoraan sanottuna kakinmarjat. Tänään tamma oli kuin ei olisi ikinä sellaisia nähnytkään ja satavarmasti ne hyppäävät niskaan. Ja vaikka sadan metrin päästä. Niille siis puhistiin ja niitä kytättiin. Ja jos riittävän lähelle piti mennä niin yritettiin rynniä taluttajan yli. Mallory esitettiin 2-vuotiaden luokassa ja luojan kiitos jo heti alkuvaiheessa. Tamma sai rakenteesta kahdeksan pistettä mikä oli hyvä. Käynnin neiti esitti näyttäen siltä, että siltä olisi vedetty rautakanki takapuolesta korviin. Kaksi pistettä käynnistä! Raviin skarppaus ja siitä täydet viisi pistettä! Suvun pisteillä ei paljoa juhlittu, mutta sitä en odottanutkaan kun isä on kenttähevonen ja emäkin vielä suht nuori lupaus. Malloryn kokonaispisteet olivat siis 16 ja sillä saatiin KV-II palkinto 2-vuotiaiden ryhmästä.

Toukokuun kantakirjaustilaisuus 20.05.2016


Tästä jatkumoa edellisille, aivan kammottavalle tapahtumille? Henkinen valmistautuminen oli tehty ja kun kantakirjakelpoisuus oli näyttelyssä saavutettu niin nyt sitten lunastetaan palkinto meille. Täysin erilaisessa ympäristössä järjestettävä kantakirjaustilaisuus alkoi jo heti aamusta ja Mallory seisoi kuin viilipytty rekan kyydissä. Tuijottelin tammaa epäuskoisena ja olin satavarma, että eiköhän se hermoilu kohta ala. Reissussa oli mukana rähjääntymässä toinen kasvattini Oldfinion Total joka ei sekään tuntunut nyt olevan asiasta moksiskaan. Mallory esiintyi aivan loppupuolella ja kehässä käyttäytyi todella rauhallisesti! Mietin jo, että mitä ihmeen rauhoittavia sille on kotona syötetty kun tamma oli niin rauhallinen. Mutta ehkä tämä vieraissa paikoissa kisaaminen on sille paljon helpompaa kuin kotikisoissa? Kolme tuomaria antoi tammalle 16 pistettä ja keskiarvolla tuli neljännet pisteet joten Mallory sai pisteiksi 64 ja palkittiin KTK-III palkinnolla.30.10.2016 tarinakilpailut Kings Ridersissa;

Tehtävänanto: Hevosesi ei suostu astumaan traileriin, kun on aika lähteä kisapaikalle. Mitä sanot hevoselle lastaustilanteessa? Muodosta lause, jonka jokainen sana alkaa hevosesi kutsumanimen ensimmäisellä kirjaimella.
Maailman mahtavin mamma matkan mahdollistaisi mikäli myöntyisi matkustamaan.

30.10.2016 tarinakilpailut Kings Ridersissa;

Tehtävänanto: Täydennystehtävä. Hevosesi on loukkaantunut radan jälkeen! Etsit käsiisi kisapaikalla olleen päivystävän eläintohtorin ja selität hänelle tapahtuneesta. Keskustelun tekstipohja on valmiiksi kirjoitettu, mutta siinä on aukkoja! Täydennä alla annettujen aiheiden mukaisesti yksittäiset sanat tämän eläinlääkäriaiheisen kontekstin ympärille.
- Hei, voisitko auttaa? Hevoseni on loukkaantunut, huomasin sen palatessamme kentältä.
- Mikä on vialla?
- Hevonen on LÄTTÄNÄ. LAUTASESSA on KAURALAARI ja se on ihan KELTAINEN.
- Minä tulen SYÖMÄÄN. ...Jaahas, tässäkö potilas? Todellakin, siinähän näyttää olevan jotakin... katsotaanpa... vaikuttaa PAKSULTA.
- Hevonen KAATUU.
- Millainen se oli suorituksen aikana?
- Minä TAPPELIN, mutta hevonen oli VAHVA.
- Niin varmasti. No, laitan siihen KATTILAN, jonka pitäisi helpottaa.
- Oletteko aivan varma?
- Olen aina varma, minullahan on eläinlääkärin ammattitutkinto maan VAIKUTUSVALTAISIMMASTA instituutista.
- Hyvä on...
- Anna sen vaikuttaa VIISI minuuttia, ja hevosesi on taas ROHKEA.
- Hienoa, kiitos!
- Ei huolta, tai kuten minulla on aina tapana sanoa: EIKUN MENOKS!

21.10.2016 tarinakilpailut Micram Raceponiesissa;

Tehtävänanto: Kuvaile suoritustanne viidellä (5) adjektiivilla.
vikkelä, väsynyt, mielenkiintoinen, levoton, julma

21.10.2016 tarinakilpailut Micram Raceponiesissa;

Tehtävänanto: Olette menossa suorittamaan omaa rataanne. Ratsusi ei kuitenkaan suostu menemään kentälle sisään, ennen kuin eräs katsoja on siirtänyt koiransa pois ratsusi silmien edestä. Etsi netistä kuva tai piirrä, millainen koira oli niin pelottava, ettei ratsusi voinut sitä ohittaa!
kuvavirtuaalihevonen
hevosen kuvat © SN