Oldfinion v. Tico

lopetettu 12.6.2017 / virtuaalihevonen


Nimi Oldfinion v. Tico Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 28.02.2015
VH-tunnus VH15-013-0065 Säkä, väri 170cm, rautias Ikä 3v 28.03.2015, 8v 28.04.2015
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio, Oldfinion Dressage Kasvattaja Oldfinion Dressage


VIR MVA ch., KTK-III, KRJ-I, YLA1, KVJ A-Premium


VIR MVA ch. arvonimi myönnetty 03.02.2017
Kantakirjattu hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 69p.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 109p.
Palkittu YLA:n tilaisuudessa 97,5p., YLA1


Tico on Oldfinion Dressagen oma kasvatti ja heti syntymästään lähtien se tallilaisten oma kultamussukka. Ihmekös sitten, että ori sai itselleen niinkin pehmoisen nimen kuin Tico. Joidenkin mielestä Tico on oriksi hieman nolo kaveri. Ei sen hirnuntakaan mitään tosimörssärin mörinää ole vaan kauniisti sointuva. Hirveästi Tico ei äänihuuliaan harjoita, mutta tiettyyn aikaan vuodesta saa tammojen läsnäolo sen mielen sekaisin ja kuuliaisuus pistetään toden teolla koetukselle. Kun Tico selviytyy huuruista joita tammat sen päässä saavat aikaiseksi, palautuu se omaksi kultaiseksi itsekseen ja kerjää kuin spanieli ihmisiltä pään rapsutuksia ja herkkuja. Ori tuntuu pitävän ihmisen seurasta ja karsinassa se seuraa korvat hörössä tarkkaillen hoitotoimenpiteitään. Ticosta ei taida sellaista kohtaa löytyäkään missä rapsutus ei tuntuisi kivalta ja saisi sitä venyttämään kaulaa pitkälle ylöspäin alahuuli lörpöttäen.

Tico on kaikin puolin pehmeä hevonen. Taitava ja kokoamiskykyä riittää vaikka muille jakaa. Se kuitenkin tarvitsee paljon taitoa, kannustusta ja motivaatiota, jotta se tarjoilisi näytille parhaat puolensa liikkeistä. Ori pitää joka ratsastuskerralla saada syttymään ja sen kanssa ollaankin yritetty pitää todella monipuolista viikko-ohjelmaa. Treenaaminen pyritään järjestämään mahdollisimman monipuolisessa ympäristössä ja paljon Ticon kanssa saakin viettää ulkona. Huonojen säiden aikaan pitkä maneesiputki yleensä näkyy tässä hevosessa ensimmäisenä, joten sen lepokaudet pyritään ajoittamaan näille ajoille kun ulkokentät ovat pidemmän aikaa pois käytöstä.

Raavaaksi oriksi Tico on kilpailupaikkojen unelmahevonen. Kun toiset painivat sähäköitten sähköjänistensä kanssa, voin itse vain taluttaa kauniisti kulkevan hevoseni sinne minne haluan, ilman, että se kiipeilee syliin tai kyttäilee jokaista mukamas ihmeellistä asiaa. Kun se on kerran nähnyt mikä on homman nimi, eikä siihen kuollut tai tiikerit hypänneet niskaan, niin mitä sitä turhia ottamaan kierroksia ympärillä tapahtuvista asioista!


Von Freutico
old, 170cm, rt

VIR MVA ch., VSN N ch., KTK-II, KRJ-I, YLA1
Freteer
old, 172cm, rt
Freutiar
old, 172cm, trt
Lilian
old, 165cm, m
Hollyan
old, 169cm, m
Von Costian
old, 175cm, m
Hollyet
old, 167cm, km
Rebelle
old, 167cm, rn

VIR MVA ch., VSN W ch., KTK-III, KRJ-I, YLA3
Rusenwolz
old, 167cm, rn
Tussenwolz
old, 169cm, rn
Selestine
old, 160cm, m
Thebelle
old, 171cm, km
Valence
old, 170cm, rn
Taya
old, 163cm, rn


ii. Freteer on suurilinjainen ja jalo ori joka osallistui nuorten hevosten MM-kisoihin 5v ja 6v luokkiin sijoittuen molemmissa viiden parhaan joukkoon. Freeterillä on todella kauniit symmetriset liikkeet ja se vaikuttaa todella nöyrältä ja hyväpäiseltä kaverilta. Vaikka hevonen on vielä nuori, niin monet alan vaikuttajat povaavat sille menestyksekästä uraa ja, että ori tullaan näkemään vielä usein Grand Prix-luokissa sijoilla. Kunhan se vain pysyy terveenä ja sitä ei siirretä täyspäiväiseksi jalostusoriiksi. Freeter ei ehkä ole se tämän hetken hittiori, mutta oikean tamman kanssa siitä saa varmasti mitä parhaimpia kouluratsuja. Ori hyvksyttiin Oldenburg Verbandiin kolmevuotiaana. Tässä tilaisuudessa se ei jäänyt kenenkään mieleen, vaan vasta kilpailusijoja kahmiessaan ori tuli suuremman kansan tietouteen. Tietenkin tuoden esiin tiettyjen ihmisten säestyksen, että vaikka hevonen ei oripäivillä loista, se ei tarkoita sitä, että se ei joko olisi hyvä kilpahevonen tai siitosori. Kuitenkin on hyvä muistaa, että Freeter ei ollut tuon tilaisuuden voittaja, mutta ei se siinä huonostikaan pärjännyt vaan sai astutusluvan. Orin jälkeläiset ovat olleet haluttuja etenkin Tanskassa ja siellä oria on käytetty ylivoimaisesti eniten.

iii. Freutiar lisensoitiin vuonna 2004 Oldenburg Verbandiin. Nuori ori häikäisi niin yleisöä kuin tuomareitakin rauhallisen luotettavalla luonteella joka tuntui koko ajan olevan valmis työskentelemään. Ori on jättänyt kaksi jalostusoria ja melkein viisikymmentä kansainvälisissä kilpailuissa menestynyttä jälkeläistä. Freutiar on jättänyt jälkeläisilleen erityisesti hyvää luonnetta, joten sitä on käytetty paljon linjoissa joissa tiedetään olevan tunnetusti vaikeita hevosia. Oriin nöyrä ja ihmisystävällinen asenne on tehnyt siitä erittäin suositun jalostusoriin myös harrastekasvattajien keskuudessa. Suosituin ori on ollut Norjassa ja Belgiassa ja täytettyään kymmenen vuotta Belgialainen sijoittaja osti oriin hevostoimintaa ylläpitävälle ystävälleen lahjaksi. Tuolloin monet pelkäsivät, ettei tästä oriista sen jälkeen kuultaisi, mutta se on päässyt tunnetun kilparatsastajan oppiin ja se on kilpaillut Belgiassa sijoittuen vaikeissa luokissa.

iie. Lilian on kilpaillut kansallisia GP-luokkia Saksassa kasvattajansa Marie Solhoffin kanssa keräten myös pienen määrän sijoituksia itselleen. Tamma ei ole ollut missään vaiheessa aktiivisesti siitoskäytössä, vaan se on saanut ainoan varsansa nelivuotiaana ja sen jälkeen siirtynyt kilpahevoseksi. Marie on kertonut tamman olevan hyvin herkkä ja reaktiivinen. Tammaa ei komennella vaan siltä aina pyydetään asioita. Muuten se voi vetää herneen nokkaansa ja stopata kokonaan. Paikallisessa kasvatuslehdessä Marielta kysyttiin miksi tamma ei ole siitoskäytössä kun sen ainut jälkeläinen on jalostusori johon Marie oli todennut, että tällä hetkellä tamma kilpailee ja katsotaan mitä elämä tuo tullessaan, ehkä Lilianista vielä tulevaisuudessa tullaan saamaan varsoja.

ie. Hollyan on Holthuesen Familyn kasvattama hevonen. Se sai varsanäyttelyissä erinomaiset arvostelut ja se on aina palkittu ykköspalkinnolla. Tammaa ei ole koskaan ratsutettu, mutta sen on kerrottu olevan kiltti ja ratsastettavuudeltaan nöyrä. Jokainen voi tietysti itse tehdä siitä omat johtopäätökset tamman ratsastettavuudesta, mutta Holthuesen tilat ovat suuret, jossa keskitytään nimenomaan kasvattamiseen eikä tammojen ratsastamiseen ja kilpailuttamiseen. Tammoja sinne pääsee kuitenkin aina katsomaan ja jokainen voi itse käydä toteamassa Hollyanin kiltin luonteen. Hollyan on jättänyt peräti 12 jälkeläistä. Kolme jalostusoria mikä varmasti takaa sen, että tämän tamman nimi jää historiaan poikiensa kautta. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Hollyanin kaikki jälkeläiset ovat olleet aina saman värisiä kuin niiden isät.

iei. Von Costian Von Costian suoritti 70-päivän oritestin vuonna 2000 ollen tilaisuuden suuri ennakkosuosikki. Ehkä johtuen ennakkosuosikin asetelmasta ja suurista odotuksista sen on kuitenkin kerrottu jättäneen suorituksestaan melko valjun ja tasalaatuisen suorituksen. Kuitenkin, oritestin sen suoritti hyväksytysti ja hyvillä arvosanoilla vaikkakaan se ei vau-efektiä saanutkaan aikaiseksi. Oriin jälkeläiset ovat aina olleet tasalaatuisia ja etenkin rakenteeltaan hyvin korrekteja. Ori jättää tunnetusti hyviä jalka-asentoja ja luonteeltaan eteenpäin ajattelevia jälkeläisiä. Von Costian ei ole jättänyt jalostukseen hyväksyttyjä oreja, mutta sitäkin enemmän kilpahevosia. Sen paikka sukutauluissa tuntuu toimivan etenkin emänisänä, joten oriin tammajälkeläiset ovat olleet suosittuja ja haluttuja. Ori itse on kilpaillut Intermadiaire II tasolla. Se jätti 12-vuotiaana kilpailukentät kokonaan taakseen ja jäi keskittymään jalostusoriin elämään.

iee. Hollyet oli 167cm korkea kimo ja hyvin korrekstisti rakentunut tamma. Ei ehkä se näyttelyiden liitokavio, mutta kuitenkin selkeästi hyvä tamma. Suurena plussana kiltti luonne ja terveys. Hollyetin isän Horketin väitettiin jättävän kestäviä ja terveitä jälkeläisiä ja Hollyetin mainostettiin jatkavan isänsä jalanjäljissä. Hollyet jätti yhteensä kahdeksan varsaa jotka kaikki olivat tammoja ja eri oreista. Tamman jälkeläiset ovat olleet selkeästi keskitasoa parempia vaikka Hollyet ei jättänyt kantakirjaoria niin sen tammajälkeläiset ovat olleet haluttuja. Ehkä myös sen vuoksi, ettei orijälkeläistä ole ollut, myytiin Hollyetin viimeisimmät tammajälkeläiset huutokaupassa jo varsoina yli 30.000 euron hintaan. Itse tammastakin on sen omistajan mukaan tarjottiin huikeita summia johon hän oli todennut, ettei tamma koskaan tule myyntiin.

ei. Rusenwolz edustaa pitkää, vuosikymmenien taakse ulottuvaa kasvatustyötä arvostetussa Wolzen-koululinjassa, jonka aikanaan aloitti jo edesmennyt kouluratsastaja ja -tuomari, Charlie Wolz. Ruunikko, suurikokoinen ori on ensimmäisiä yhdistelmiä yleispainotteista sukua ja hartaudella vaalittuja kouluhevosia, jotka kaikki kantavat nimensä perässä wolz-takaliitettä. Rusenwolz aloitti uransa kilparadoilla jo nuorena, eivätkä ensimmäiset kilpailuvuodet poikineet kummoisia meriittejä. Hevosen ura GP-radoilla lähti kuitenkin räjähdysmäiseen nousuun puoli vuotta epäonnisen kisaputken jälkeen, ja pian Rusenwolz oli erittäin haluttu hevonen sukutauluissa, niin este-, kuin koulupuolenkin varsoilla. Ori on tähän mennessä jättänyt jälkeensä kymmenittäin lahjakkaita varsoja, joista suurin osa kiertää kisakenttiä tälläkin hetkellä. Hevonen periyttää jälkeläisilleen upeaa, korrektia rakennettaan ja myös sen luonteenpiirteitä on selvästi havaittavissa jälkikasvulla. Rusenwolz on luonteeltaan herkkä ja helposti kuumuva, mikä vaikuttaa myös ratsastettavuuteen. Rusenwolzin jälkeläiset ovat moni isänsä tapaan myöhään kypsyviä, ja useimmat ovat alkaneet pärjätä kilpailuissa vasta muutaman vuoden kilparadoille siirtymisensä jälkeen. Rusenwolz viettää eläkepäiviään omistajansa H. Pettersonin luona Italiassa, jonne se myytiin 1-vuotiaana huutokaupassa, ja missä se on koko ikänsä asunut.

ee. Thebelle on suurehko, kimo siitostamma, joka asuu kasvattajansa kotitilalla Saksassa, missä tamma on myös syntynyt ja koulutettu ja asunut koko ikänsä. Thebelle ei ole niitä kaikkein arvostetuimpia nimiä oldenburginhevosten sukutauluissa, mutta sen tasaiset luonteenpiirteet ja rauhallinen olemus toimivat kätevästi vastakohtina helposti kuumuville, temperamenttisille oreille. Thebelle on kilpaillut sekä koulu-, että esteratsastuksen parissa tasoilla Intermediate ja 110cm. Tammalla on neljä hienoa jälkeläistä, jotka ovat onnistuneiden isävalintojen seurauksena menestyneet loisteliaasti kilparadoilla omissa lajeissaan. Thebellen varsat ovat usein emänsä tapaan helposti käsiteltäviä ja vastaanottavaisia. Kimo periyttää jälkeläisilleen myös monipuolisuuttaan eri lajien suorittajana, ja kaksi sen varsoista kilpaileekin sekä este-, että kouluratsastuksessa, yksi kenttäkilpailuissa ja yksi pelkästään kouluratsastuksessa tasolla Grand Prix. Thebelle ei ole erityisen hieno hevonen lukuisine meriitteineen ja hienoine sukuineen, vaan periytyy osittain hevosista, jotka ovat kilpailleet elämänsä aikana hyvin niukasti. Suosittua siitoshevosta tammasta tuskin tulee, mutta sen aurinkoinen olemus on vertaansa vailla.

Jälkeläiset

Tico ei ole tarjolla jalostukseen.

Kantakirja sukup. Nimi Menestys
OLD tamma Oldfinion v. Kamini Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
2-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa II-palkinto
Kilpaillut porrastettuja KRJ:n alaisia kilpailuja.
OLD tamma Oldfinion v. Deidameia 4-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa II-palkinto
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-I-palkinnolla.
Myönnetty VSN World champion-arvonimi.
Myönnetty VIR MVA ch-arvonimi.
Myönnetty KV Jälkeläisarvonimi A
OLD tamma Oldfinion Sirena Kilpailee porrastettuja kansallisella tasolla.
FWB tamma Oldfinion v. Coco
OLD ori Oldfinion Donovan 4-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa II-palkinto.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-I-palkinnolla.
BWH ori Domer Tiziano Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-I palkinnolla.
FWB ori Tamati v.d. Zelos
OLD ori Oldfinion Tedrick 2-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa II-palkinto.
OLD tamma Oldfinion Tessa 2-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa II-palkinto.
FWB tamma Mic Tivadar 3-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa I-palkinto.
Kantakirjattu hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-II-palkinnolla.
Myönnetty VIR MVA ch. arvonimi.
Myönnetty VSN World Champion arvonimi.
Palkittu Puoliveristen laatuarvostelussa VPVL-I-palkinnolla.
OLD ori Oldfinion Tabasco 2-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa I-palkinto.
Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolla.
Myönnetty VIR MVA ch. arvonimi.
Myönnetty VSN National Champion arvonimi.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-II-palkinnolla.
Palkittu RHLA:n tilaisuudessa Quintessential.


Kilpailut

KRJ:n alaiset
Tico kilpailee porrastettuja kilpailuja & on KRJ-I palkittu. 10.05.2015, Ascuns Farm, vaativa A, KRJ, 5/16 tarina


Päiväkirja

28.03.2015, alkuspiikki

Saako tallin hevosista valita itselleen lemppareita? Sai tai ei saa, niin tämä nuori ori on paikkansa lunastanut minun sydämessäni. Suuri vaikutus taitaa asiaan olla siinä, että minulla on pitkä taival takana sen isän kanssa ja Tico muistuttaa isäänsä todella paljon. Ulkonäöltäänkin niin paljon, että välillä pitää laskea jaloissa olevien sukkien määrä, että erottaa kumpi on kumpi. En onneksi ole ainut joka ihastui tähän nuoreen hevoseen, sillä Tico sai hyvin poikkeuksellisesti ensimmäisen varsansa kolmen vuoden iässä eikä kyseessä ollut hevonen jonka itse pidin. Tilausvarsa Oldfinion v. Kamini lähti maailmalle heti vieroituksen jälkeen ja asuu tätä nykyä FWB hevosia kasvattavassa tallissa Wuorelassa. Ensimmäinen asia, mitä Ticon kanssa tulen tekemään on kantakirjaus. Sehän on vanhempien puolesta kantakirjakelpoinen, joten ilmoitan sen mukaan heti seuraavaan tilaisuuteen. Sen jälkeen alkaa toden teolla koulutus ja treeni, että pääsemme kilpailemaan ja hakemaan sitä kautta orille näyttöjä. Haluan tälle hevoselle ehdottomasti KRJ palkinnon ja mahdollisesti lähdemme tavoittelemaan myös YLA palkintoa isänsä tapaan.

15.04.2015, laimea esiintyminen kantakirjauksessa

Aivan kamala operaatio, mutta minkäs mahtaa. Kantakirjaustilaisuudet järjestetään tätä nykyä Rosenhof nimisen tallin tiloissa. Tilat ovat upeat ja tilaisuutta ajatellen täydelliset. Mutta iso miinus meidän lihassa on se, että talli sijaitsee Saksassa. Tällä kertaa suuntasimme ensin laivalla Ruotsin puolelle ja ajoimme rekalla loppumatkan. Matkaaminen meni hyvin, mutta verotti nuoren oriin jaksavuutta huomattavasti. Tilaisuudessa Tico ei mielestäni esiintynyt aivan edukseen. Suoritti kyllä pyydetyt asiat, mutta se kotona useasti esitetty buusti jäi nyt kokonaan näyttämättä. Tuomareilta ori sai pisteitä 69p. eli jäätiin yhden pisteen päähän kakkospalkinnosta. Pienoinen pettymys, mutta katsotaan jos tuota yrittäisi joskus korottaa. En kuitenkaan nyt ihan lähiaikoina aio oria rasittaa tämän enempää tämän asian suhteen, sillä haluan keskittyä enemmän tuleviin kilpaluihin.

10.07.2015, ehtaa kouluhevosta

Kuinka jännittävää! Tico on kilpaillut itsensä kansalliselle Grand Prix-tasolle ja olen saanut sen jälkeläisen Oldfinion v. Deidameian myös vihdoin ja viimein kilpakentille. Hieman jännittyneenä nyt seuraan, että ehdimmekö me mukaan KRJ:n elokuun laatuarvoselutilaisuuteen mukaan. Ehtiikö Ticon jälkeläiset kilpailla itselleen riittävästi sijoja siihen mennessä? Toisaalta, en tiedä tarvitseeko niiden edes olla kisanneita kun Ticon molemmat vanhemmat ovat palkittuja. Pisteet saattaisivat vajaista jälkeläispisteistä huolimatta riittää hyvinkin ykköspalkintoon jota siis orin kanssa kovasti tavoittelemme. Voi olla, että otan sen riskin, että käymme tilaisuudessa kokeilemassa. Vajaista jälkeläispisteistä huolimatta Tico on siirretty pois jälkeläiskäytöstä. On taas aika mennä jalostuksessa eteenpäin ja toivon mukaan Ticon jälkeläiset tulevat menestymään uusien omistajiensa luona. Minullahan on Ticosta yksi siitostamma ja yksi kilpahevosena toimiva nuori ori. Tai pitäisi sanoa tulevana kilpahevosena, sillä kyseessä on vielä hyvin nuori kaveri.

15.08.2015, KRJ tilaisuus sujui täydellisesti

Jos kantakirjaus ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan niin sentään KRJ:n laatuarvostelutilaisuus oli Ticon osalta lähinnä läpihuutojuttu. Olin elokuun tilaisuudessa mukana kolmella hevosella ja kotiin tuotiin kaksi ykköspalkinnon ja yksi kakkospalkinnon hevosta. Erityisesti olin tyytväinen hevosten rakennepisteisiin. Tico sai rakenteesta nimittäin yhdeksän pistettä kymmenestä ja toinen tallin hevosista sai täydet kymmenen pistettä. Ja mikäs siinä, ryhdikkäitä ja näyttäviä kouluhevosiahan nämä ovat ja Tico edustaa selkeää kevyempää linjaa. Itse rakastan erityisesti tämän orin hienoja pitkiä jalkoja. Kuin ballerinalla!

14.04.2015, kouluvalmennus, valmentaja: Assi

Valmentaja joutui hieman silmiään hieraisemaan, kun Yersinio palasi kahvitauon jälkeen uuden ratsunsa kanssa. Ratsu näytti nimittäin täsmälleen samalta, kuin edellisen tunnin rautias ori. Historiakeskustelun aikana selvisi, että kyseessä oli edellisen ratsun poika! Luonteensa puolesta herra ei kuitenkaan isältään vaikuttanut, ja tehtäväksi valikoimmekin aivan eri tehtävän kuin edellistunnilla, nimittäin väistöt. Tico oli vasta alle neljävuotias, joten mitään maailmaa kaatavaa emme voisikaan edes harjoitella. Lähdimme ensin kevyessä ravissa lävistäjälle, josta tarkoitus oli siirtyä loivassa väistössä takaisin. Tämä tehtävä sujui hienosti, orista huomasi, että maneesikauden jälkeen kenttätyöskentely itsessään jo motivoi herraa liikkumaan. Siirryimme seuraavaksi väistöihin uralla, mikä ei ollutkaan nuoren Ticon mielestä niin mukavaa. Ori olisi mielellään valunut aivan seinään kiinni ilman rehellistä väistämistä. Yersinio sai olla todella tarkka omasta istunnastaan, sillä niin kauan kun hän itse pysyi suorana eikä painollaan vienyt oria seinälle, jaksoi Ticokin vähitellen väistää hyvin. Selvästi ori on siis todella herkkä istunnalla, mutta kun ratsastaja tämän huomioi, sujuivat väistöt Ticon ikäiseksi vallan mainiosti!

26.06.2015, kouluvalmennus, valmentaja: Víva VRL-13593

yersino saapui maneesiin komean oldenburgorinsa Ticon kanssa, jolloin tervehdin häntä reippaasti ja pyysin alkuverryttelemään ratsunsa itsenäisesti. Siirryinkin siitä sitten pois pyörimästä ratsukon jaloista, seuraten kaksikon verryttelyitä kuitenkin tarkkaavaisesti. Tico vaikutti verryttelyiden aikana erittäin reippaalta ja kuuliaiselta tapaukselta, yersinon taivutellessa ja verkatessa sitä. Jonkun ajan päästä päätinkin ottaa ohjat omiin käsiini, joten pistin ratsukon laukkaamaan kahdeksikoita. Pyysinkin siinä sitten yersinoa katsomaan, että Tico taipui kahdeksikoilla kunolla, eikä laukkaisi selkäsuorana. Siinä sitten katsellesani ratsukon menoa sainkin todeta, että hyvinhän noiden kahdeksikoiden pyöräyttäminen tältä ratsukolta onnistuu. Siispä vaihdettiin hetken päästä tehtävää. Tällä kertaa ratukkoa sai ottaa hieman laukanvaihtoja. Alkuun kaksikko sai ottaa laukanvaihdot käynninkautta, sitten joka kolmannella askeleella, kunnes laukanvaihdot otettiinkin joka askeleella. Alkuun vaihdot oli ratsukolta hieman hakusessa, mutta kun tehtävää toistettiin monta kertaa, niin alkoivat vaihdot ratsukolta sujua. Seuraavaksi oli takaosakäännöksien vuoro, joiden kanssa menikin sitten jonkun aikaa, ennen kuin ratsukko hokasi asian niin, että takaosakäännöksien tekeminen sujui ongelmitta. Vielä valmennuksen loppupuolella ratsukko sai vääntää puolipiruettista kokonaiseen piruettiin. Siinä menikin sitten koko loppu valmennus, mutta ratsukko kuitenkin suoriutui hyvin tehtävästää. Valmennus oli ylipäätään minun mielestä onnistunut, eikä mitään ongelmita tullut. Ticokin oli koko valmennuksen ajan erittäin reipas ja kuuliainen tapaus, joka oli hyvä juttu. Valmennuksen loputtua yersino saikin jäädä loppuverryttelemään Ticoa itsenäisesti, kun minä taas lähdin kotiin.

01.07.2015, kouluvalmennus, valmentaja: Tuulia T.

Olittekin Ticon kanssa jo lämmittelemässä kentällä kentälle saapuessani, joten katseltuani hetken lämmittelyänne kutsuin teidät luokseni kentän keskelle kertoakseni tämän päiväisen tunnin teemasta. Tänään harjoittelisimme sulkutaivutuksia kootussa ravissa ja laukassa, joten selitettyäni teille ensimmäisen harjoituksen saitte luvan siirtyä uralle kootussa ravissa. Tarkoituksena oli, että tekisitte sulkutaivutusta vasemmalle P ja S-kirjaimen välillä mikä sujuikin teiltä heti moitteettomasti. Toistettuanne tehtävän vielä pariin kertaan onnistuneesti annoin sinulle luvan siirtää Tico koottuun laukkaan. Laukassa halusin teidän tekevän sulkutaivutusta oikealle K ja B kirjaimen välillä, minkä jälkeen vaihtaisitte laukkaa B kirjaimen kohdalla ja B:stä H kirjaimeen tekisitte sulkutaivutusta vasemmalle. Harjoitus sujui teiltä muuten hyvin, mutta laukanvaihdon teitte Ticon kanssa aluksi hieman myöhässä, joten saitte toistaa harjoituksen vielä pari kertaa kunnes olin tyytyväinen ja annoin teille luvan siirtyä ravin kautta käyntiin.

16.07.2015, kouluvalmennus, valmentaja: Tuulia T.

Tänään oli toinen valmentautumiskertamme ja sää oli mitä mainioin. Annoin teidän lämmitellä melko itsenäisesti kentällä eri askellajeissa ja keskityin itse tarkkailemaan istuntaasi. Paljon huomauttamista istunnassasi ei ollut, mutta muistathan pitää katseesi kokoajan eteenpäin suunnattuna ja kantapäät alhaalla. Lämmiteltyänne tarpeeksi kutsuin teidän luokseni kentän keskelle kertoakseni tämän kertaisen tunnin teemasta. Tänään harjoittelisimme piruetteja molempiin suuntiin sekä laukanvaihtoja. Tehtävä suoritettaisiin siten, että saapuisitte pituushalkaisijalle kootussa laukassa tehden D-kirjaimen kohdalla piruetin vasemmalle, minkä jälkeen jatkaisitte lävistäjää pitkin tehden yhdeksän laukanvaihtoa askeleessa kunnes saapuisitte G-kirjaimen kohdalla. G kirjaimen kohdalla tekisitte piruetin oikealle, minkä jälkeen jatkaisitte uraa pitkin kootussa ravissa. Piruetti vasemmalle ja laukanvaihdot sujuivat teiltä heti moitteettomasti, mutta laukanvaihtojen jälkeinen piruetti oikealle jäi teiltä aluksi vaillinaiseksi. Toistettuamme harjoituksen pariin kertaan suoriuduitte kuitenkin myös piruetista oikealle moitteetta, jolloin annoin sinulle luvan ravata Ticon kanssa hetken uraa pitkin harjoitusravissa ennen siirtymistä käyntiin.10.05.2015, tarinakilpailut Ascuns Farmilla
Kerro millainen ratsusi olisi (luonteeltaan ja ulkonäöltään), jos se olisi ihminen? Olisiko se tumma ja komea sydäntenmurskaaja, kiltti eloveenatukkainen naapurintyttö vai äksy vanha pappa, jonka kirosanavarasto on laajempi kuin entisajan merimiehellä? Tekstin maksimipituus 100 sanaa.
Jos Tico olisi ihminen, niin se olisi varmasti aivan kuin Harry Potterin paras ystävä Ron Weasley. Ronin punertava tukka on sävy sävyyn Ticon rautiaanpunertavan karvoituksen kanssa. Hieman nolo ja nörttimäinen olemus yhdistää näitä kaveruksia puhumattakaan alemmuuskompleksista jonka läheiset sukulaiset ja ystävät menestyksellään ovat aiheuttaneet. Ticon äänihuulten avaus saa ihmisissä aikaiseksi samanlaisia kiusallisia hiljaisia hetkiä kuin Ronin sarkastiset sutkautukset.


virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Van Uytert