Xylon Skender

lopetettu 19.02.2019 / virtuaalihevonen


Nimi Xylon Skender Rotu, sukupuoli oldenburg ori Syntymäaika 18.03.2016
VH-tunnus VH16-013-0060 Säkä, väri 170cm, ruunikko Ikä 4v 18.04.2016, 8v 18.05.2016
Koulutustaso Grand Prix Omistaja yersinio, Oldfinion Dressage Kasvattaja Irma Gerstrom, SWE


VSN R Ch., KRJ-II, KV-II

VSN Ridden Champion arvonimi myönnetty 07.07.2016
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-II palkinnolla, 93 p.
Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 4-vuotiaana II-palkinnolla, 25p.Uutta verta Oldfinion Dressageen ja tällä kertaa sitä saatiin Ruotsista. Jos meillä usein sorrutaan heräteostoksiin niin tällä kertaa näin ei todellakaan käynyt vaan olen etsinyt sopivaa yksilöä hyvin pitkään. Vihdoin se löytyi! Viidakkorummun soittaminen oli tuottanut tulosta, sillä tämän hevonen löytyi niin, että sen kasvattaja otti minuun yhteyttä. Ja eipä minun tarvinnut nähdä kun vain yksi video tästä upeasta oriista kun olin jo varannut lennon Ruotsiin. Livenä kaikki näytti vielä paremmalta. Kaupat lyötiin lukkoon jo saman päivän aikana sillä en halunnut ottaa mitään riskejä, että tämä yksilö lähtee nenäni edestä jonkun muun omistukseen. Tällöin ori oli vasta parin kuukauden ikäinen joten pääsin vaikuttamaan myös nimeen ja näin meille tuli Xylon Skender.

Xylon on ratsuna mitä parhain, mutta muussa käytöksessä sillä olisi hieman parantamisen varaa. Toisten hevosten kanssa se ei tule juttuun lainkaan: kuljetuksessa oriseinät ovat välttämättömät ja homma ei toimi välttämättä silloinkaan ja naapuritarhassa ei saa olla missään nimessä varsinkaan oria. Hoidettaessa se ei ole mikään rakastettavin ja halattavin persoona, mutta täysin kehityskelpoinen kaveri hommansa ammattimaisesti hoitavalle, jämptille hoitajalle.

Taluttaessa orilla käytetään usein suitsia, sillä hallittavuus on niillä todella paljon parempi. Pelkällä riimulla Xylon vie ajoittain käsittelijäänsä kuin pässiä narussa ja uhittelee kaikille lähistön hevosille, jolloin ihminenkin saattaa jäädä huonoksi onneksi tielle vaikka Xylon itsessään ei tarkoituksella tahdo ihmisille mitään pahaa.

Jos oria varustaessa on alkanut epäilyttää sen sopivuus korkean tason kouluratsuksi, epäilyt katoaa heti selkään noustessa. Xylon muuttuu ratsuna erittäin nöyräksi, upeasti liikkuvaksi oriksi joka kyllä palkitsee ratsastajansa kärsivällisyydestä. Se yrittää ratsuna parhaansa jopa hieman epäselkeillä avuilla ja yltää lähelle parastaan monen ratsastajan kanssa. Ratsuna se on enemmän naisten kuin miesten hevonen, sillä Xylon toimii parhaiten todella pienillä ja sievillä avuilla.

Kouluradalla orin vahvuutena upeat raviliikkeet ja hienosti ylämäkeen nouseva laukka. Ravissa kokoaminen on hieman vaatimatonta verrattuna lisättyyn raviin, joka räjäyttää radalla aina potin! Kootutkaan raviaskeleet eivät ole millään muotoa huonot muihin hevosiin verrattuna, mutta niistä ei voi edes puhua samana päivänä lisätyn ravin upeuden kanssa. Xylonilla on myös musiikkikorvaa ja parhaimmillaan ori on menevän, joka hieman rokimman musiikin kanssa. Siihen tulee uutta eloisuutta ja särmää heti oikeanlaisen musiikin löytyessä.

Ratsuna Xylon ilahduttaa myös varmuudellaan: se ei säiky tai pelkää mitään. Joskus tuntuu kuin kentän viereen voisi tipahtaa vaikka pommi eikä ori kääntäisi edes korvaansa päästyään oikeaan vireeseen. Maastopäivinä Xylon on myös yhtä varma, mutta maastossa siitä löytyy hieman vauhdikkaampi vaihe mutta rohkean ratsastajan kanssa maastoiloittelu on parhaimmillaan Xylonin kanssa - tai niin parhaimmillaan, mitä se kouluhevosella voi olla!Xander
old, 171cm, rn
Xeven
old, 169cm, rn
Uta
old, 163cm, m
Prue
old, 160cm, rt
Galen
old, 175cm, rt
Pooja
old, 167cm, rn

i. Xander syntyi Saksassa Bernd Maierin kasvattamana. Ori vietti ensimmäiset vuotensa kasvaessaan, sillä Maier piti sitä hyvin rumana varsana vaikka liikkeiltään se näytti olevan todella hieno. Tästä rumasta hevosesta kasvoikin menestyksekäs yksilö etenkin nuorten hevosten luokkiin. Se sijoittui kaikkina vuosina kilpaillessaan nuorten hevosten sarjoja vaikka ei kuitenkaan voittanut niistä yhtäkään. Esiintyi ori myös nuorten hevosten MM-kilpailuissa 6-vuotiaana ja sieltä se myytiin ruotsalaisomistukseen. Ori jäi kuitenkin vielä Saksaan, sillä sen myyntiehdoissa oli, että ori tulee hyväksyä oldenburg kantakirjaan. Ruotsiin muutettuaan ori kirjattiin myös SWB kantakirjaan. Ori on ollut Ruotsissa todella suosittu jalostusori, vaikkakaan ei suosituin. Sen jälkeläisiä on kehuttu yhteistyöhaluisiksi ja näyttäviksi.

e. Prue edustaa ruotsalaista oldenburglinjaa joka on itseasiassa varmaan yksi vanhimpia tammalinjoja. Linja sai alkunsa kun Kreivi Karl Hahn muutti aikoinaan Ruotsiin. Kreivi Hahn oli innokas hevosmies, mutta hän ei pitänyt ruotsalaista hevoskantaa juuri minään. Sen vuoksi hän toi noina aikoina paljon saksalaista oldenburg verta ruotsiin ja Prue on yksi tämänkaltaisen linjan edustaja. Prue on Irma Gerstromin kasvatti ja Gerstrom nimenomaan vaalii tätä vanhaa tammalinjaa tehden edelleen yhteistyötä Mirella Hahnin kanssa joka on kilpaillut tälläkin tammalla useita kansallisia luokkia. Pruella on ainoastaan kaksi jälkeläistä, ruunattu jälkeläinen joka kilpailee tällä hetkellä hyvin menestyksekkäästi kansainvälisillä areenoilla ja sitten Oldfinion Dressagen omistuksessa oleva ori Xylon Skender.    


Jälkeläiset

Kantakirja Sukupuoli Nimi Menestys
OLD tamma Sonatina Wolf Palkittu Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa KV-III palkinnolla.
OLD ori Oldfinion Xander Kantakirjattu Hevoskantakirjaan I-palkinnolla.
Myönnetty VIR MVA ch-arvonimi.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-II palkinnolla.
KWPN tamma Of Forfeit and Victory Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.
OLD tamma Oldfinion Quianance
FWB tamma Bluebird
OLD ori Oldfinion Qiana Kilpaillut KRJ:n alaisia kilpailuja.


Kilpailut

VSN alaiset kilpailut
08.05.2016, Oldfinion Dressage, Overall Champion, Ridden Champion
14.06.2015, Le Château de Raconteur, Overall Champion, Ridden Champion
02.07.2016, Adina, Overall Champion, Ridden Champion
KRJ:n alaiset kilpailut
Xylon on kilpaillut porrastettuja maksimitasolleen Grand Prix
Hevosen VRL profiiliin →

30.09.2016, Oldfinion Dressage, KRJ CUP, Intermediate I, 4/106
31.12.2016, Ventos, KRJ CUP, Grand Prix, 17/171
30.04.2017, Oldfinion Dressage , KRJ CUP, Intermediate I, 4/59
30.06.2017, Fiktio, KRJ CUP, Intermediate I, 2/86
30.09.2017, Savage, KRJ CUP, Intermediate I, 7/82
31.12.2017, Fiktio, KRJ CUP, Intermediate I, 7/58


virtuaalihevonen
hevosen kuvat © Franz Venhaus, lisenssi
hevosen luonne VRL-06904