Kamilla

lopetettu 1.2.2015 / virtuaalihevonen


Nimi Kamilla Rotu, sukupuoli oldenburg tamma Syntymäaika 12.12.2013
VH-tunnus VH13-013-0047 Säkä, väri 165cm, ruunikko Ikä 4v 12.03.2013 8v 12.05.2013
Koulutustaso Ko Grand Prix Omistaja Oldfinion Dressage Kasvattaja Marie Rothstein, Saksa


Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla, 105p. / KRJ-I
Palkittu YLA:n tilaisuudessa II-palkinnolla, 83p. / YLA2

Tapasin Kamillan ensi kertaa sen esiintyessä Saksassa näyttelyssä. Tamman fiksu luonne kiinnitti heti huomioni. Hälinästä ja esiintymisen aikana kuuluvasta rysähdyksestä tamma ei lotkauttanut korvaansakaan. Vaikka luonne oli tasainen, esitti tamma puhtaat ja kehityskelpoiset liikkeet. Kamillahan ei tällöin ollut myytävänä vaan ostin sen vasta myöhemmin, mutta tamma jäi mieleeni erityisen hyvältä vaikuttavan luonteen vuoksi. Suomeen tultuaan Kamillaan pääsi tutustumaan paremmin ja se on ollut aina kaikissa tilanteissa rauhallinen. Sitä ei häiritse rekat eikä suhinat. Kisakaverina siis todella mukava hevonen kun se ei esitä ylimääräisiä kommervenkkeja. Vanhemmalla iällä tamma pääsee varmasti viemään nuoria, aloittelevia ratsastajia kisakentille hakemaan varmuutta ja kokemusta. Jos pitäisi mainita jotain missä tamman kassa saattaa tulla hankaluuksia, niin ehkäpä se olisi piikitykset. Näistä tamma ei tykkää yhtään ja rokotuksiin ja muihin toimenpiteisiin tamma on tähän mennessä aina varmuuden vuoksi rauhoitettu.

Ratsastaessa Kamilla on suusta todella herkkä ja taas pohkeelle hieman hidas. Suun herkkyys johtuu enemmänkin tamman suun rakenteesta, eli tammalla on pieni suu ja matala kitalaki. Näin ollen tamma ei sovi ratsastajalle jolla on yhtään kova käsi, sillä silloin se ei liiku hetkeäkään eteenpäin. Toisaalta taas ratsastajan kanssa joka hallitsee hyvin kätensä ja istuntansa on tamma todellinen unelma. Pidättävät avut menevät helposti perille ja näyttää aivan kuin tamma kokoaisi ajatuksen voimalla kun avut ovat niin pienet. Heikompi puoli tammalla on sitten tehtävät joissa pitää lisätä. Lisätty laukka pyörii aina hyvin, mutta on hieman maahan sidottua. Tamma siis tarvitsee näissä liikkeissä paljon treeniä jotta suorittaisi ne radalla riittävän hyvin yltääkseen kärkikahinoihin.


Yohan
old, 169cm, m
Ritter
old, 166cm, trt
Jaegar
old, 167cm, m
Traude
old, 163cm, m
Laura R
old, 167cm, m
Laurie Roos
old, 172cm, mrn
Felicie
old, 161cm, trn
Karinia
old, 161cm, km
Heino
old, 170cm, m
Heinrich
old, 171cm, trn
Florian
old, 161cm, rn
Katrina
old, 168cm, km
Manon
old, 167cm, km
Klara
old, 163cm, m


Isä Yohan, tunnettu musta 169cm korkea oldenburgori oli – monen ihmisen sanoin – yksinkertaistettuna jämpti kokonaisuus. Vaikkei se rakenteeltaan ollutkaan mitenkään erityisen jytky, oli Yohanilla sellaista ryhtiä ja karismaa, että se vaikutti kokoistaan suuremmalta ja jämäkämmältä. Myös luonteeltaan ori oli varsin jämäkkä, se ei turhia sosiaalisuuksia harrastanut, oli hieman sulkeutunut luonteeltaan ja vääti määrätietoista käsittelyä kunnioittaakseen ihmisiä. Yohan oli kuitenkin hyvä suoritushevonen ja se kilpaili menestyksekkäästi pääasiassa kansallisilla kouluradoilla, sijoittuen pari kertaa myös kansainvälisillä radoilla. Yohan oli suosittu jalostusori aikanaan ja vaikka sitä käytettiin pääasiassa puoliverijalostukseen, niin oldenburgeille kuin muillekin puoliveriroduille, käytettiin sitä tuomaan myös ratsuponeihin ryhdikkyyttä ja kokoa. Suurin osa orin reilusta seitsemästäkymmenstä varsasta on kouluratsuja. Yohan jouduttiin lopettamaan jo 19-vuotiaana kun se katkaisi jalkansa tarhassa.

Isänisä Ritter on tummanrautias korkeasukkainen (säkä 166cm), mutta ulkonäöltään muuten kovin mitäänsanomaton yksilö. Paikallaan seistessä Ritteriä harvemmin erottaa sahapukista, sanovat asiasta jotain tietävät, mutta ori liikkuu kyllä näyttävästi ja saa heti lavakarismaa lähtiessään radalle – Ritter on nimittäin parantumaton linssilude. Luonteeltaan ori on oikein leppoisa ja lunki kaveri, jonka saattaa antaa hoidettavaksi vaikka naapuripihan pikkulapsille. Ratsastaessa pitikin sitten jo osata enemmän, sillä Ritter harvemmin antoi ilmaiseksi yhtään mitään, mikä onkin oletettavissa kun on kyse gp-luokkia kansainvälisesti kisanneesta hevosesta. Kisauransa lopetettuaan ori siirtyi jalostukseen ja sitä käytettiinkin erittäin ahkerasti sen lavakarisman ja hyvän luonteen vuoksi. Ritter periyttikin molempia hyvin, mutta valitettavasti seurassa tuli – jos tamma ei ollut erityisen näyttävä – orin varsin mitäänsanomaton rakenne. Nykyisellään Ritter viettää leppoisia eläkepäiviä syntymäkodissaan ja pitää hallussaan pihan kuninkaan asemaa.

Isänisänisä Jaegar oli varsinainen komistus, musta 167cm korkea ori oli todellinen sydäntenmurskaaja. Vaikka sillä olikin rakenteessa melko paljon pikkuvikoja, jotka eivät käyttöä estäneet – mutta satuttivat rakennetietäjien silmiä – vaan hevonen korvasi ne muilla ominaisuuksillaan. Jaegar säväytti monia liihotellessaan kouluradoilla keveästi kuin höyhen, puoliveriselle poikkeuksellisen pitkine harjoineen. Ketään ei yllättänyt, että satuori erinomaisesti alkaneen kilpauransa jäljiltä päätyi edustamaan Saksaa Olympiakentille. Odotuksista huolimatta Jaegar jäi sijoituksitta, mutta niin lähellä kärkeä se oli, että jalostusura oli saman tien tammoja täyteen buukattu. Ori oli periyttäjänä hieman vaihteleva, sillä osa sen jälkeläisistä on samanlaisia satuhevosia kuin ori itse, osa taas jäi vallan mitäänsanomattomiksi. Jaegaria käytettiin jalostuksessa maltillisesti, eikä siltä löydy kuin vajaat kolmekymmentä jälkeläistä, kaikki puhdasverisiä oldenburgeja. Jaegar lopetettiin arvokkaasti 26-vuotiaana, kun nivelet meinasivat hajota.

Isänisänemä Traude on 160cm korkea musta tamma, joka ei koskaan kovin kauaa kouluradoilla juoksennellut. Näyttävärakenteinen ja -liikkeinen hevonen, jonka hermot eivät valitettavasti liiemmin kisaamista kestäneet. Traude sai jo nuorena kiitosta erinomaisesta ulkomuodostaan ja sen aloitellessa pienemmillä radoilla siitä povattiin loistavaa kouluratsua. Kotona rauhallinen ja miellyttämisenhaluinen tamma menetti kuitenkin pahemman kaupalla hermonsa suuremman luokan tapahtumissa ja vaikka se muutaman sijoituksenkin onnistui rääpimään kansallisilta kouluradoilta, sen kilpailutus lopetettiin jo ennen kuin se ehti alkaa. Muuten hyvänä – ja hyväsukuisena – hevosena Traude kuitenkin pidettiin siitostammana, eikä sitä myyty harrasteluun. Traude on ehtinyt varsalomailla monta monituista kertaa. Koska tamma siirtyi jalostuskäyttöön jo yhdeksänvuotiaana se on varsonut jo kymmenen kertaa ja kaikki jälkeläiset ovat olleet omiaan kilpakäyttöön. Traude viettääkin nykyään lähinnä roikkomahaisen eläkeläisen elämää välittämättä enää varsanteosta tai kilpailemisesta.

Isänemä Laura R on musta 167cm korkea kouluratsu, joka on tehnyt asiat hieman nurinkurisessa järjestyksessä. Tamma on varsotettu tähän mennessä kolme kertaa ilman yhtäkään kisanäyttöä ja vasta sen jälkeen Laura R laitettiin kouluradoille. Hyvärakenteinen ja kiltti, joskin hieman liian lepsu ja kaiken anteeksi antava tamma ei ole paha niilläkään, vaativaa tasoa kansallisilla radoilla kisaava tamma ei ehkä säväyta erityisemmin, mutta tekee tasaisen tappavaan tahtiin tasaisen hyvää tulosta. Myös Laura R:n varsat ovat olleet kouluradoilla menestyneitä ja ainakin näyttävämpiä kuin mitäänsanomaton emänsä. Laura R on jo osoittanut periyttäjänkykynsä, sillä vaikka siltä ei saakaan näyttävyyttä tai luonnetta edes sen vertaa, että se olisi mainitsemisen arvoista ovat tamman jälkeläiset olleet suoritushevosia sanan varsinaisessa merkityksessä. Tamma periyttää varsoilleen mukautuvaisuutta ja miellyttämisenhalua ja luonteikkaamman orin kanssa tuloksena on yleensä luonteikkaampi ja näyttävämpi, mutta aivan yhtä nöyrä kilpahevonen.

Isänemänisä Laurie Roos oli mustanruunikko 172cm korkea läsipäinen sukkajalka, joka myytiin jo nuorena Saksasta Belgiaan tekemään uraa siellä. Laurie Roos, nöyrä ja sopeutuvainen, joskin tammojen perään hyvin ahkerasti huuteleva ori koulutettiinkin gp-tasolle ja laitettiin saman tien kilpailemaan kansainvälisesti, kun rahkeet vain riittivät. Komealiikkeinen, perushyvärakenteinen ori herättikin huomion kouluradoilla ja sitä kehuttiin vuolaasti nimenomaan liikkeiden ja hyvän ratsastettavuuden vuoksi. Ehkä Laurie Roos suhtautui kaikkeen vähän turhankin sopeutuvaisesti, mutta sitä ei luettu sille minkäänlaiseksi viaksi – olivathan orin isälinjan tuotokset meinanneet olla vähän turhankin orimaisia. Laurie Roos oli kuitenkin pettymys jalostusmielessä. Orin hyvinä ominaisuuksina pidetty leppeäluonteisuus korostui vähän turhankin paljon jälkeläisissä, sen rakenne ei koskaan ollutkaan mikään erinomainen ja komeat liikkeetkään eivät siirtyneet eteenpäin. Laurie Roosilla on kolme jälkeläistä ja ori myytiin harrasteratsuksi, jolloin se päätyi ruunattavaksi ja siitä edelleen hautaan.

Isänemänemä Felicie, tummanruunikko neiti oli hieno, pikkusievä tamma (161cm). Se ei ollut se perinteisin kouluratsu, sillä matalat, kissamaiset liikkeet olisivat sopineet paremmin este- kuin kouluradoille. Itsepäisesti Felicie kuitenkin laitettiin kisaamaan gp-luokkia eikä se niissä pahasti menestynyt. Harvemmin tamma voitti, mutta sijoittui kyllä tasaisesti ja sai oikein hyviä arvosanoja tuomareilta. Rakenteellisesti Felicie oli hyvää peruskauraa, sitä ei saattanut laittaa oppikirjan maaliesimerkiksi, ei hyvässä eikä pahassa. Tamma oli myös hyväluontoinen, kyllä siitä huomasi tammamaisuudet ja sillä oli toki omat oikkupäivänsä, vaan pääasiassa Felicie oli varsinainen hyvänmielenhevonen. Alkuun Felicielle käytettiin virheellisesti hyväluontoisia, muutenkin vain hyviä hevosia. Tuloksena oli pliisuja, mitäänsanomattomia varsoja ja hetkeksi toivo jo hylättiin. Joku keksi kuitenkin käyttää näyttävämpiä, vähän huonompirakenteisiakin ja joskus jopa hivenen ilkeitä oreja Felicielle. Nämä varsat olivatkin heti näyttävämpiä ja luonteikkaampia, Felicie meinasi periyttää perushyvyyttään vähän liiaksikin. Tamma lopetettiin 23-vuotiaana omaan karsinaansa.

Emä Karinia on rautiaankimo 161cm korkea koulutamma tunnettua K-tammalinjaa oldenburgien kantakirjassa. Karinia jatkaa emälinjansa hienoa työtä ja siitä onkin pidetty emänemänemänemänsä jälkeen parhaana K-linjan tammana. Karinian kanssa kiiteltiin erityisesti ennakkoluulotonta, tuntemattomamman orin käyttöä, joka osoittautui nappivalinnaksi. Tammasta tuli emäänsä raamikkaampi, mutta sille jäivät kevyemmät liikkeet kuin isälleen. Karinia menestyi erinomaisesti kansainvälisillä kouluradoilla hurmaten tuomariston toisensa perään, Olympialaisiin asti tamma ei povailuista huolimatta lähtenyt omistajan päätöksen vuoksi. Herkkä, mutta päättäväisiä otteita vaatinut Karinia siirtyi jalostuskäyttöön 17-vuotiaana. Jalostuksessa Karinia vaikutti myös erinomaisesti. Se teki omistajalleen yhden varsan kotiin, muut huutokaupattiin jo ennen niiden syntymää kovaan hintaan. Tamman kaikki viisi varsaa ovat oldenburgeja ja toimivat kouluratsuina. Karinia periytti hyvin rakennettaan ja herkkää luonnettaan ja näitä ominaisuuksia varsoissa onkin kehuttu.

Emänisä Heino on komea musta 170cm korkea oldenburgori, joka edustaa vanhaa, mutta hieman tuntemattomammaksi jäänyttä linjaa isänsä puolelta. Raamikas, suurikokoinen ori ei ollut yhtä jykevää tekoa kuin isänsä kevyemmän emänsä vuoksi, mutta näyttävyyttä ja kokoa siltä löytyi yhtä kaikki. Heino kilpaili kouluratsastuksessa Intermediaire I -tason luokissa menstyksekkäästi pääasiassa kansallisella tasolla, muutaman kerran sijoittuen myös kansainvälisillä radoilla. Luonteeltaan ori meinasi olla taipuvainen turvanmutristeluun ja kyselyyn, oliko nyt aivan pakko tehdä sitä, tätä tai tuota, mutta jämäköillä ja päättäväisillä otteilla sen sai kyllä tottelemaan erittäin kuuliaisesti. Heino toi isälinjaansa hieman tunnetummaksi jalostuksen saralla, sillä orista itsestään pidettiin melko paljon. Vaikka ori ei koskaan ollutkaan aikansa suosituimpia jalostusoreja, sitä käytettiin suhteellisen ahkerasti sekä ratsuponi- sekä puoliverijalostukseen ja jakauma Heinon kuudessakymmenessä jälkeläisessä onkin melko tasainen.

Emänisänisä Heinrich tummanruunikko 171cm korkea raamikas ori ei koskaan päässyt valtaamaan koulukenttiä, eikä sitä oikein muutenkaan tunnettu. Vaikka Heinrich oli hyvärakenteinen, sillä oli näyttävä liike ja hyvä kapasiteetti, se kapasiteetti jäi hyödyntämättä. Hädin tuskin vaativaa B:tä kisannut ori pysytteli omissa pikkuympyröissään, sillä sen luonteessa oli toivomisen varaa. Heinrichillä ei juuri yhteistyökykyä ollut ja se murjotti jatkuvasti sekä hoitajilleen, että ratsastajilleen eikä sitä juuri saatu koulutettua pidemmälle. Yritys oli kyllä kova, mutta Heinrichiä ei vain huvittanut. Ketään ei yllättänyt, ettei Heinrich ollut järin suosittu jalostusori. Se oli aivan liian yhteistyökyvytön vakuuttaakseen ketään myöskään periyttäjänkyvyistään. Siitä huolimatta ori sai muutaman tamman ja sen viisi varsaa ovat olleet mukavampia kuin Heinrich itse, vaikka hyväluontoisia niitä ei saanut kirveelläkään.

Emänisänemä Florian, kaunis kuin karamelli, ruuniko 161cm korkea tamma joka oli kaikkien rakastama pikkuneiti. Mitenkään erityisen näyttäväksi ei Floriania voinut kehua parhaalla tahdollakaan, mutta se oli kevytliikkeinen ja kaunis. Kapasiteettia tammalta löytyi Intermediaire II -tasolle saakka ja Florian menestyikin kansainvälisissä luokissa suorastaan loistavasti, pääasiassa keveiden liikkeittensä ansiosta. Luonteeltaan tamma oli kultainen kuin mikä, siltä toki löytyi tammamaiset oikkunsa ja huonot päivänsä, jolloin oikein kukaan ei olisi halunnut olla tekemisissä hevosen kanssa, mutta pääasiassa se oli rakastettu kaikkien keskuudessa. Jalostukseen siirrettäessä Florianille valikoitiin sitä itseään näyttävämpiä ja raskasrakenteisempia oreja. Tuloksena olikin kuusi kappaletta yhteistyöhaluisia, hyvärakenteisia ja -liikkeisiä kouluratsuja, jotka myytiin muhkeilla hinnoilla.

Emänemä Katrina oli tummanpunarautiaankimo 168cm korkea raamikas, näyttävä tamma jolta ei puuttunut liikettä eikä kapasiteettia. Katrina kantakirjattiin erinomaisin arvosteluin oldenburgien kantakirjaan ja siitä povattiinkin K-tammanlinjan aloittaneen sukulaisensa veroista suorittajaa. Sellaista Katrinasta ei kuitenkaan koskaan tullut, erinomaisen kouluratsun uran tehnyt herkkäluonteinen, seurastaan ja ihmisistään tarkka tamma loukkaantui vain 14-vuotiaana ja päätyi pois ratsukäytöstä, sillä sen jalat eivät enää kestäneet kilpailukäyttöä. Ura kilpakentillä oli kuitenkin jättänyt lähtemättömän jäljen oldenburgpiireihin. Katrina siirtyi jalostukseen parannuttuaan ja se astutettiinkin vain tarkasti valituilla kouluoreilla, jotka edustivat samaa rotua. Tuloksiin oltiin erittäin tyytyväisiä sillä tamma periytti loistavasti liikettään sekä rakennettaan. Katrina teki jalostusuransa aikana peräti kahdeksan varsaa ennen kuin se lopetettiin kotonaan.

Emänemänisä Manon, punarautiaankimo komistus (167cm) valittiin tasapainottamaan Klaran mitäänsanomattomuutta. Manon oli luonteeltaan kenties hieman turhan kuumuva kouluratsuksi, mutta sen liikkeissä oli sellaista voimaa ja näyttävyyttä sekä rakenteessa ryhtiä, että sen todettiin olevan ideaali oriehdokas. Huolimatta kuumuvasta, orimaisesta luonteestaan Manon keräsikin rutkasti sijoituksia kansallisilta kouluradoilta sijoittuen tasaisesti ja varmasti. Saksassa oria pidettiinkin oivana esimerkkinä siitä, miten luonteikkaammankin hevosen kapasiteetti saatiin kunnolla käyttöön. Manon oli yleisestikin jalostuksessa suosittu tuomaan varsalle isoa, näyttävää liikettä. Vaikka ori periytti melko voimakkaasti myös luonnettaan, siitä ei oltu huolissaan sillä sopivan rauhallisten tammojen kanssa varsasta tuli yleensä juuri sopivan herkkä. Manon vaikutti voimakkaasti ratsuponi- ja oldenburgjalostuksessa ennen kuolemaansa 32-vuotiaana arvokkaana vanhuksena.

Emänemänemä Klara 163cm korkea musta K-linjainen tamma oli hienoinen pettymys emänlinjansa tuotannon suhteen. Vaikka Klara oli hieno kouluratsu, joka kilpaili Intermediaire I -tasolla, sen liikkeet olivat suhteellisen mitäänsanomattomat ja tamma itsekin oli melko vaisu tapaus. Kisamenestystä kertyi tasaisesti, mutta huipulle Klara ei koskaan kohonnut vaan oli aina keskitason hevonen, myös sijoittuessaan. Luonnekaan ei tammalla juuri säväyttänyt ketään, yleensä se vain oli ja unohdettiin hyvin helposti. Rakenteeltaan se oli kuitenkin hyvä ja kantakirjattiin oldenburgkirjaan emänlinjansa muun K-tuotannon kanssa. Vaikka Klara itse olikin mitäänsanomaton kuin vasemman käden lapanen ilman kirjailuja sen varsat ovat säväyttäneet. Tammalle valikoitiin vain näyttävämpiä ja luonteikkaampia oreja ja kaikki Klaran viidestä varsasta ovatkin olleet näyttävämpiä kuin emänsä. Klara kuoli vanhuuteen 27-vuotiaana.Jälkeläiset

  sukup. Nimi   Menestys
tamma   Oldfinion Kadine Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.
Myönnetty KRJ:n jälkeläispalkinto: Laatumaininta AB
Palkittu YLA:n tilaisuudessa I-palkinnolla.
ori   Gerrodian Myönnetty champion-arvonimi.
Kantakirjattu hevoskantakirjaan II-palkinnolle.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.
Palkittu YLA:n tilaisuudessa I-palkinnolla.
tamma   Oldfinion Karinia KRJ kansallinen, Int I
tamma   Oldfinion Kasette
tamma   Oldfinion Korinne
ori   Oldfinion Konstantin Palkittu kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa 2-vuotiaiden ryhmässä KV-II -palkinnolla.
Palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.


Kilpailut

KRJ:n alaiset
30.04.2014, Duren, KRJ CUP, Intermediate II, 3/218
31.07.2014, KK Bailador, KRJ CUP, Grand Prix, 7/180
02.08.2013, Cirion Stud, KRJ, Grand Prix, 3/30
02.08.2013, Cirion Stud, KRJ, Grand Prix, 3/30
04.08.2013, Cirion Stud, KRJ, Grand Prix, 2/30
12.08.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 2/27
13.08.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 4/27
01.10.2013 , Ikirouta, KRJ, Grand Prix, 5/50
01.10.2013, Suprant, KRJ, Grand Prix, 2/62
08.10.2013, KK Bailador, KRJ, Grand Prix 6/44
13.10.2013, KK Bailador, KRJ, Grand Prix, 6/42
10.10.2013, Ponipallero, KRJ, Grand Prix, 5/30
16.10.2013, Kirbera, KRJ, Grand Prix, 4/30
14.10.2013, Lions Gate, KRJ, Grand Prix, 5/30
21.10.2013, Venice, KRJ, grand prix, 2/30
24.10.2013, Venice, KRJ, grand prix, 1/30
02.10.2013, Duren, KRJ, Grand Prix, 2/39
04.10.2013, Duren, KRJ, Intermediate II, 4/32
05.10.2013, Duren, KRJ, Intermediate II, 2/32
06.10.2013, Duren, KRJ, Grand Prix, 1/39
07.10.2013, Duren, KRJ, Grand Prix, 3/39
05.11.2013, Silverlode, KRJ, Grand Prix, 2/30
06.11.2013, Silverlode, KRJ, Grand Prix, 5/30
09.11.2013, Cirion Stud, KRJ, Grand Prix, 2/30
13.11.2013, Cirion Stud, KRJ, Grand Prix, 1/30
01.11.2013, Duren, KRJ, Grand Prix, 6/40
02.11.2013, Duren, KRJ, Intermediate II, 2/32
03.11.2013, Duren, KRJ, Intermediate II, 4/43
04.11.2013, Duren, KRJ, Grand Prix, 1/40
06.11.2013, Duren, KRJ, Intermediate II, 4/32
10.11.2013, Duren, KRJ, Intermediate II, 1/32
11.11.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 4/30
21.11.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 3/30
21.11.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 2/30
23.11.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 5/30
24.11.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 2/30
26.11.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Grand Prix, 1/30
29.11.2013, Oldfinion Dressage, KRJ, Intermediate II, 2/30
03.12.2013, Zuruck, KRJ, Grand Prix, 5/30
04.12.2013, Zuruck, KRJ, Grand Prix, 1/30
07.12.2013, Zuruck, KRJ, Grand Prix, 3/30
09.12.2013, Zuruck, KRJ, Grand Prix, 3/30
10.12.2013, Bellgrove, KRJ, Grand Prix, 5/30
11.12.2013, Bellgrove, KRJ, Grand Prix, 5/30
26.11.2013, Diethelm Stables, KRJ, Grand Prix, 5/50
10.12.201, Sherlock Horses, KRJ, Grand Prix, 2/30
30.12.2013, Jadessa Warmbloods, KRJ, Grand Prix, 1/30
02.01.2014, KK Ginger, KRJ, Grand Prix, 8/70
06.01.2014, Tackleberry, KRJ, Grand Prix, 1/40
10.01.2014, Tackleberry, KRJ, Grand Prix, 5/40
13.01.2014, Tackleberry, KRJ, Grand Prix, 1/40
12.01.2014, Jadessa Warmbloods, KRJ, Grand Prix, 3/30
15.01.2014, Jadessa Warmbloods, KRJ, Grand Prix, 3/30
15.01.2014, Jadessa Warmbloods, KRJ, Grand Prix, 4/30
25.01.2014, KK Ginker, KRJ, Grand Prix, 5/50


Valmennukset & päiväkirja

01.04.2013, päiväkirja
Toin kolme oldenburgia Saksasta Suomeen tuomaan lisäväriä niin pieniin hevoskantoihin. Kaksi muuta, ori Aloysious ja tamma Celina, muuttivat tärkeän yhteistyökumppanimme Oldsfellin tiloihin. Kamillan sen sijaan pidän itselläni. Ennen kisakautta haluan saada tammasta varsan kasvamaan, joten ensitöikseni varasin Kamillalle astutuksen. Oriiksi valitsin erittäin menestyneen trakehner oriin Heartbreaker II:sen. Jännitettävää riittää tässä yhdistelmässä enemmän kuin tarpeeksi, sillä ensin toivotaan, että Kamilla tulee kantavaksi ja sen jälkeen sormet ristiin, että syntyvä varsa on tamma. Haluan yhdistelmästä nimenomaan siitostamman talliini tuomaan raskaaseen oldenburgiin hieman keveyttä. Orivarsa sen sijaan saattaisi olla todella vaikea myydä kun isä on trakehner.

30.08.2014, päiväkirja
Kamilla on varsonut talliin viisi hienoa varsaa. Kaksi näistä on jäänyt itselleni ja etenkin oriille Gerrodian minulla on vielä suuria suunnitelmia. Varsinkin jos ori tullaan kantakirjaamaan kuten isänsä Accordian. Tästä oriistahan Kamillalla on siis kaksi jälkeläistä. Neljä jälkeläistä ovat olleet tammoja ja itselleni jätin tamman joka syntyi ykköspalkinnon kantakirjaoriista Heartbreaker II. Lisäksi tamma on varsonut omasta oriistani KRJ-I palkitusta oriista Dontaresta ja Alondran omistamasta KRJ-I palkitusta oriista Marsious. Varsasuunnitelmia ei tällä hetkellä ole enempää. Tai lähinnä tulevat orivalinnat ovat vielä pahasti jäissä, joten Kamilla pitäköön taukoilua emänä toimimisesta.

08.09.2014, päiväkirja
Kamilla on ilmoitettu mukaan Kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Tarkoitus oli esittää syyskuun tilaisuudessa tallin oma ori Cairaan ja toisen tallini vuonohevosori Troll Svoras. Nämä eivät kuitenkaan mahtuneet mukaan varsinaiseen tilaisuuteen ja ylimääräisen tilaisuuden auetessa oli vuonohevoseni saanut vekin jalkaan enkä halunnut rasittaa vanhaa hevosta ylimääräisellä rasituksella. Onneksi omistuksessani on hevosia pilvin pimein ja niinpä päätin, että Kamilla saa lähteä tilaisuuteen mukaan. Saavat sitten jälkeläisetkin itselleen virallisesti palkitun emän ja ehkä tulevat jälkeläiset on helpompi myydä. Jää nähtäväksi saako Kamilla tilaisuudessa ykkös vai kakkospalkinnon.

virtuaalihevonen
sukuselvitys © narri